18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PNL GIURGIU: ”SENATORII LIBERALI VOR VOTA ÎMPOTRIVA PROIECTULUI PRIVIND AUTONOMIA ȚINUTULUI SECUIESC!”

Adoptarea tacită a proiectului de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc este un troc politic ascuns, între PSD și UDMR. Nu este pentru prima dată când, în Parlamentul României, PSD face asemenea jocuri, punând interese de partid în fața interesului național. Responsabilitatea integrală pentru  adoptarea tacită a acestui proiect de dezintegrare teritorială a României revine majorității toxice a PSD și aliaților săi din conducerea Camerei Deputatilor – ALDE și Pro România, care au profitat de perioada Paștelui și de activitatea restrânsă din Parlament pentru a nu trece la vot final proiectul amintit.

Pe de altă parte, Guvernul PNL a dat aviz negativ acestui proiect. PNL solicită imperativ PSD să pună în dezbatere și să supună votului respingerea la Senat, în câteva zile, a acestui proiect nociv, anticonstituțional. Prin urmare, senatorii PNL vor vota pentru respingerea proiectului, consecvent cu pozițiile avute și în alte momente pe proiecte similare.

Este arhicunoscut că PSD și aliații săi, ALDE și Pro România, dețin majoritatea în Camera Deputaților. E dincolo de orice dubiu faptul că PSD a ținut legea respectivă la sertar cu scopul de a fi adoptată tacit! Complicitatea este evidentă.

Mai mult, președintele Camerei Deputaților este chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu. Actul normativ a trecut prin adoptare tacită pentru că PSD și Marcel Ciolacu nu au pus pe ordinea de zi a plenului respingerea proiectului de lege. Pesediștii erau prea ocupați să lanseze acuzații  false și minciuni la adresa Guvernului PNL.

Menționăm că Raportul de respingere al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților a fost transmis plenului cu 20 de zile înainte de expirarea termenului pentru adoptare tacită, astfel încât PSD nu poate invoca scuze cu trimitere la momentul emiterii avizului negativ al Guvernului.

Considerăm că este un proiect de lege care încalcă flagrant Constituția, menit să cultive iresponsabil un curent de gândire radical în comunitatea maghiară, contraproductiv și ilogic.

În timp ce guvernul PNL și Președintele României se luptă pentru viețile românilor și pentru a scăpa România de această pandemie, PSD se luptă în birourile secrete din Parlament să dea Ardealul ungurilor și să iște astfel polemici politice fără vreun beneficiu pentru cetățeni.

Este foarte grav ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de majoritatea toxică PSD-istă, care ne-a arătat că acționează împotriva României și împotriva românilor. Aceasta este adevărata față a PSD: și-au schimbat liderii, dar năravul a rămas același: promovarea unor politici anti-naționale și populiste.

Apreciem reacția președintelui Iohannis ca fiind  pe deplin justificată și îndreptățită, întrucât este inadmisibilă iresponsabilitatea unor lideri politici, care sunt rupți de realitate  și nu înțeleg imperativul  crizei prin care trecem.

 

PNL GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER