18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE SPUNE CONDUCEREA INSPECTORATULUI ȘCOLAR DESPRE CADRELE DIDACTICE CARE AR REFUZA SĂ SE ÎNTOARCĂ LA CATEDRĂ DIN 2 IUNIE?

Pentru că, pe anumite siteuri locale, au apărut afirmații și declarații ce i-au fost atribuite (legate de refuzul unor cadre didactice de a intra la cursuri din data de 2 iunie), inspectorul școlar general Adelina Sîrbu a dat publicității o serie de lămuriri, pe care le redăm mai jos:

„Considerând că suntem în măsură a oferi date reale pentru corecta informare a opiniei publice, cunoscând situația reală a învățământului giurgiuvean și luând act de măsurile adoptate la nivel național în domeniul educației, vă comunicăm că, la acest moment, ne aflăm în etapa de centralizare a situațiilor transmise de către unitățile de învățământ giurgiuvene, cu privire la numărul cadrelor didactice care se vor prezenta la cursuri începând cu data de 2 iunie.

Cu siguranță, după primirea tuturor documentelor, vă vom comunica cum se prezintă situația la nivelul județului Giurgiu.

Totodată, vă informăm că Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au stabilit o serie de măsuri pentru desfăsurarea în bune condiții a tuturor activităților de către persoanele care vor avea acces în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu Covid.

Este regretabil că pe surse și făcând referire la așa-zise declarații care nu-mi aparțin, fără a mi se solicita un punct de vedere official, s-au lansat în spațiul public o serie de informații nereale lipsite de orice suport in realitate.

Va informăm că, în luarea deciziei cu privire la continuarea studiilor pentru elevii din anii terminali s-a avut în vedere, pe de o parte, siguranța stării de sănătate a tuturor celor implicați – elevi, cadre didactice, personal din școli, familiile acestora, iar pe de altă parte interesul educațional al copiilor.

În aceste momente deloc ușoare, pentru Guvernul României, Ministerul Educației și Cercetarii, dar și pentru Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu prioritare sunt sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în sistemul de educație.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER