18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SE LUCREAZĂ INTENS PE ȘANTIERELE AUTOSTRĂZILOR ȘI DRUMURILOR EXPRES DIN ÎNTREAGA ȚARĂ

La mai bine de trei luni de când România a fost lovită de pandemie, Guvernul a demonstrat că a reușit să gestioneze situația, din toate punctele de vedere, astfel că acum, pe lâgă prioritățile din domeniul sanitar și economic, se lucrează pe șantierele autostrăzilor și drumurilor expres.

De câteva luni șantierele lăsate în amorțire pe vremea pesediștilor și-au reluat activitatea. Vechi proiecte ținute ani de zile la sertar au prins viață pe teren și vor avea noi fronturi de lucru deschise în lunile următoare. Este pasul de la promisiunile nesfârșite din anii trecuți, învelite cu hărți desenate și redesenate la televizor, la fapte concrete.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru lotul Târgu Mureș-Ungheni din Autostrada Transilvania. Contractul prevede execuția lucrărilor pentru lotul 1 (Tg Mureș-Ungheni 4,5 km) și drumul de legătură (4,7 km). Termenul de execuție este de 12 luni, iar valoarea contractului este de 284,91 milioane de lei fără TVA.

Semnarea contractului de la Tg Mureș va fi urmată, în două săptămâni, de parafarea contractului de proiectare și execuție pentru încă 30 de km din autostrada Transilvania, tronsonul Biharia-Chiribiș.

Guvernarea PNL a reușit să înceapă lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești (tronsonul Sibiu-Boița), un proiect vital pentru România blocat constant de guvernările PSD. Mai mult, foarte recent a fost semnat  a semnat contractul pentru tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești.

Evenimentele semnalate anterior vin continuarea altor  premiere înregistrate de Guvernul PNL: începerea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timisoara Sud,  la Centura DN 2-A2 din jurul Capitalei, la drumul expres Craiova-Pitești, urgentarea lucrărilor la autostrada Sebeș-Turda astfel încât cei 40 de km să fie dați în circulație la finalul lui noiembrie.

Șantierele lăsate în amorțire de guvernele PSD si-au reluat activitatea. Vechile proiecte ținute ani de zile la sertar de pesedisti au prins viață  pe teren și  vor avea noi fronturi de lucru în lunile următoare . Guvernul PNL a deschis lucrări pe 70 de km de autostradă și drumuri expres din cei 164 de km aflați în lucru și va inaugura fronturi de lucru pe încă 80 de kilometri până la sfârșitul anului.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER