18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SEMNAL DE ALARMĂ: PATRU OAMENI AU MURIT ÎNECAȚI, ÎN MAI PUȚIN DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

În mai puțin de două săptămâni, patru giurgiuveni s-au înecat în timp ce se aflau la pescuit sau la scăldat. Ceea ce se dorea a fi o zi de relaxare, s-a transformat în adevărate tragedii pentru familiile acestora.

Ultimul caz a avut loc în această seară, în zona unei balastiere din Bolintin Vale. Un tânăr a pierit înecat și chiar dacă echipajele de pompieri au făcut tot posibilul pentru a-l găsi la timp, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

🔺️Este vară și foarte mulți cetățeni preferă să petreacă timpul liber în natură, să meargă la piscină sau la plajă în zona Dunării, a râurilor sau a lacurilor. Pentru siguranța acestora, ISU Giurgiu le recomandă tuturor să respecte următoarele măsuri de siguranță:
🌊 evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
🏖 alegeți locurile special amenajate pentru înot;
🌊 nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;
🌊 nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;
🍻 nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alccolice, seara târziu sau pe timp de noapte.
‼️Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane adulte, chiar dacă ştiu să înoate.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER