18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PNL GIURGIU – DECLARAȚIE DE PRESĂ

De la vorbe, la fapte! PNL nu are timp pentru discuții inutile! Liberalii aduc bani europeni în județ!

Măsurile luate de Guvernul PNL în starea de urgență și-au dovedit eficiența, iar ambițiosul Plan de Investiții anunțat recent de premierul Orban, coroborat cu absorbţia fondurilor europene  va schimba la față România în următorii ani.

Guvernul PNL schimbă radical modelul de dezvoltare a României printr-un plan ambițios de relansare economică a țării, unde accentul este pus pe investiții și nu doar pe consum, cum se întâmpla în timpul guvernărilor PSD. Este cel mai consistent proiect de dezvoltare a României propus în ultimii 30 de ani.

Avem nevoie de un nou model de creștere economică în următorii ani, iar PNL este decis să pornească o adevărată revoluție în ceea ce privește investițiile, în special în domeniul infrastructurii. Programul are valoarea de 100 de miliarde de euro și va fi finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din bani europeni.

În acest an, în plină pandemie, guvernul liberal a alocat cea mai mare sumă pentru investiții din ultimul deceniu (13,1 miliarde de lei), asta în timp ce PSD, care acum doar ne critică, tăia în fiecare an din ultimul mandat sume importante la acest capitol.

Și pentru Giurgiu susținem  proiectele de dezvoltare  ambițioase ale administrațiilor locale. Un exemplu a fost prezentat recent când municipalitatea a semnat patru contracte de finanțare pentru modernizarea rețelei de termoficare, a căror valoare se ridică la peste 8,5 milioane lei. Iată că pentru guvernul liberal alocarea fondurilor se face în functie de nevoia de investiții, fără nicio legătură cu nuanțele politice.

Pentru PNL absorbţia fondurilor europene continuă să fie o prioritate naţională reală, nu doar un slogan. În anii anteriori, am fost obişnuiţi să privim la exemple de ţări, oferite ca model de accesare şi absorbţie de fonduri. Această criză ne determină să devenim, ca ţară, un model de utilizare a banilor, între țările Uniunii Europene.  Așa se explică și interesul crescut pentru finanțarea  proiectelor ce vizează dotarea unităților sanitare din rețeaua COVID -19.  Printe cele 16 proiecte depuse se află și solicitarea județului Giurgiu pentru „Dotare medicală perdormantă pentru STOPare COVID 19 la nivelul județului Giurgiu – CO – STOP” , cu o valoare de 511,9 mii euro.

Acestea sunt prioritățile guvernului liberal! Așa se dovedește preocuparea față de nevoile românilor, față de sănătatea românilor și nu numai!

În acest mod se concretizează vorbele în fapte iar acuzele și nemulțumirile invocate acerb de PSD rămân, încă o dată, vorbe goale! Avem un guvern competent, onest și responsabil, pentru care primează nevoile populației!

Asta înseamnă să nu ții cont de culoarea politică ori de ofensele în care te afundă adversarii politici, atunci când conștientizezi că ai un angajament față de țară ce trebuie îndeplinit!

Ce dovadă mai clară decât atât poate fi adusă cetățenilor, în primul rând, pentru a le demonstra că își onorează promisiunile și că le pasă de soarta lor?!

Dincolo de orice denigrare, guvernul liberal rămâne guvernul românilor, la bine și la rău, pentru că există voință, implicare și profesionalism!

 

Dumitru Beianu, vicepreședinte PNL Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER