22 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AVANSĂRI ÎN GRAD LA ISU, DE ZIUA POMPIERILOR

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, şase pompieri giurgiuveni care s-au evidenţiat prin modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu au fost înaintaţi în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim.

Ofiţerii, maiştri militari şi subofiţerii au fost avansaţi în gradele de:

– căpitan: un ofiţer;

– maistru militar principal: un maistru militar;

– plutonier adjutant – patru subofiţeri.

Având în vedere importanţa zilei de 13 septembrie, la ceas aniversar, inspectorul şef al ISU Giurgiu transmite următorul mesaj:

„Anul acesta sărbătorim 172 de ani de continuitate în activitate. Şi, de fiecare dată, în aceste momente, evocăm eroismul dovedit pe câmpul de luptă de către înaintaşii noştri.
Bătălia din Dealul Spirii, purtată împotriva trupelor otomane, a evidenţiat legătura strânsă între pompieri şi popor. Astfel, la 13 septembrie 1848, pompierii militari au înfruntat o oaste turcă intrată pe teritoriul românesc cu intenţia de a înnăbuşi Revoluţia. Cu dragoste faţă de ţară, compania de pompieri, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti, punând mai presus de propria viaţă, idealurile şi libertatea.

În paginile de istorie se înscriu şi alte fapte de vitejie ale pompierilor, cum ar fi participarea la Războiul de Independenţă sau apărarea vieţii şi a bunurilor, pe timpul celor două războaie mondiale.

Inundaţiile ce au avut loc în ţara noastră în perioada 1970-1975 sau cutremurul din primăvara anului 1977 au fost, de asemenea, evenimente la care pompierii au participat, salvând vieţi omeneşti şi bunuri materiale. Zile şi nopţi la rând au intervenit pentru salvarea supravieţuitorilor de sub dărâmături şi alimentarea populaţiei cu apă.

 

Aniversarea de astăzi ne oferă ocazia să rememorăm tradiţia istorică şi, deopotrivă, aprecierea de care pompierii s-au bucurat de-a lungul timpului din partea cetăţenilor.

În ultimii ani, instituţia pompierilor români s-a dezvoltat continuu, de la primele intervenţii pentru stingerea incendiilor, la actuala gestionare a tuturor situaţiilor de urgenţă: inundaţii, alunecări de teren, mişcări seismice, epidemii, înzăpeziri, secetă, accidente tehnologice, radiologice, nucleare, biologice sau alte calamităţi naturale, descarcerare şi prim ajutor acordat persoanelor aflate în situaţii deosebite.

În mod firesc, gestionarea problematicii din ce în ce mai complexe din sfera situaţiilor de urgenţă presupune existenţa unor oameni profesionişti, curajoşi, devotaţi, pe care te poţi baza în orice moment şi care sunt dispuşi la sacrificii.

Pompierii militari din cadrul ISU Giurgiu au dovedit, de nenumărate ori, că au aceste calităţi, fiind permanent în slujba cetăţenilor şi a comunităţii.

Şi tocmai această seriozitate i-a determinat pe cetăţeni să aibă din ce în ce mai multă încredere în pompieri şi să-i numească „salvatori”, iar această încredere este consolidată, zi de zi, prin fiecare intervenţie şi prin fiecare viaţă pe care o salvăm.

La ceas aniversar le mulţumesc tuturor pompierilor pentru activitatea pe care o desfăşoară în fiecare zi, pentru spiritul de sacrificiu şi efortul pe care îl depun în acele misiuni greu de gestionat, dar pe care reuşesc, de fiecare dată, să le îndeplinească, fără probleme, oferind astfel siguranţă giurgiuvenilor.

Tuturor le transmit cele mai calde felicitări, sănătate, putere de muncă şi împliniri în plan personal şi profesional!

La mulţi ani tuturor pompierilor!”

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER