18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POMPIERII – DIN NOU ”ÎNGERI SALVATORI”

Încă o viață salvată se adaugă nobilului bilanț al activității pompierilor giurgiuveni. De această dată, cei aflați în prim-plan au fost salvatorii de la Colibași, implicați într-o adevărată cursă contracronometru pentru salvarea vieții unui om.

Ce s-a întâmplat, explică reprezentanții ISU, pe pagina oficială a instituției:

”👨‍🚒 Atunci când viața unui om depinde de noi, facem tot ce este posibil pentru a ajuta.

Am avut, în această după-amiază, în localitatea Colibași, un caz contracronometru. Un bărbat a căzut de pe casă și avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale pentru că prezenta suspiciune de secționare a arterei femurale. În acel moment, toate echipajele medicale se aflau pe teren la alte cazuri urgente, iar persoana în cauză avea o hemoragie puternică și nu putea aștepta.

🚒 Atunci, s-a luat decizia ca pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași să preia acest caz, folosind o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ajuns imediat la locul evenimentului, i-au acordat bărbatului primul ajutor, au oprit hemoragia și l-au stabilizat. Acesta a fost transportat pe stadionul din localitate, aflat la mică distanță, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital.

👨‍🚒 Plt. adj. Șoavă Iulian, plt. adj. Guțe Gheorghiță, plt. maj. Ruse Cristian și plt. Vânători Lucian sunt colegii care au intervenit la acest caz. Toți și-au făcut datoria și au arătat că sunt o echipă, gata oricând să intervină în cazuri dificile.

👏 Felicitări tuturor!”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER