18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ASTRA – CALIFICARE DRAMATICĂ ÎN FINALA CUPEI ROMÂNIEI

Cu Ionuț Badea pe bancă, Astra s-a calificat dramatic în finala Cupei României, însă a avut nevoie de lovituri de departajare în meciul cu Dinamo. Mihaiu a ratat de două ori o lovitură de la 11 metri, după ce arbitrul l-a pus să o repete.

Dinamo – Astra 1-0 (0-0 în prelungiri, 4-5 la lovituri de departajare). Andrei Radu a marcat un eurogol

După ce au pierdut meciul din turul semifinalelor, dinamoviștii aveau nevoie doar de un singur gol pentru a egala situația. Meciul a început cu Dinamo în atac, prin acțiunile lui Morsay și Steliano Filip. Astra a dat replica prin Montini, iar apoi printr-o fază prelungită de atac, cu Merloi și Vali Gheorghe protagoniști.

În repriza secundă, șutul lui Paul Anton a fost blocat de Graovac, iar la poarta cealaltă Sorescu a greșit o preluare pe care scria gol. Tot dinamoviștii au continuat să preseze, iar Nemec a avut o șansă imensă, urmată peste câteva minute de alta a lui Mihaiu.

„Câinii” au mai ratat o dată pe final, prin Anton, iar în minutul 89, Andrei Radu a înscris. Mijlocașul dinamoviștilor a marcat oarecum întâmplător, cu un șut-centrare în diagonală, însă a ieșit un gol superb, la vinclu, cu boltă.

Dinamo – Astra 1-0 (0-0 în prelungiri, 4-5 la lovituri de departajare). Mihaiu și Nepomuceno au ratat pentru „câini”, iar Vali Gheorghe, de la giurgiuveni, a trimis în transversală

Astfel, meciul a ajuns în prelungiri, acolo unde Fabbrini a ratat prima ocazie. Nu s-a mai înscris, așa că s-a trecut la loviturile de departajare, unde dramatismul a continuat.

Pentru Dinamo au înscris Albentosa, Fabbrini, Anton și Ricardo Grigore, în timp ce pentru giurgiuveni au marcat Krpic, Wuthrich și Canadija, iar Vali Gheorghe a tras în transversală.

Dinamovistul Mihaiu a ratat însă de două ori o lovitură de pedeapsă pe care arbitrul l-a pus să o repete. Jovanoic a transformat pentru Astra, Nepomuceno a ratat și el ultima lovitură pentru Dinamo, iar Raspopovic a transformat penalty-ul final pentru giurgiuveni, care vor juca finala.

În cealaltă semifinală, Universitatea Craiova a câștigat cu 3-0 meciul-tur cu ACS Viitorul Pandurii și este favorită pentru calificarea în ultimul act al competiției. Returul Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Universitatea Craiova se joacă miercuri, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

www.digisport.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER