18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DOSAR PENAL DUPĂ ACCIDENTUL FEROVIAR DE LA BĂLĂNOAIA

Poliţiştii giurgiuveni au întocmit dosar penal pentru distrugere, degradare ori aducerea în starea de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, după ce un TIR a fost acroşat de un tren de marfă, pe DN 5B, în dreptul localităţii Bălănoaia, judeţul Giurgiu.

„La data de 11 iulie, ora 1,30, pe calea ferată, la pasajul CF din Bălănoaia, kilometrul feroviar 6+145, pe relaţia Giurgiu – Videle, a avut loc un eveniment în urma căruia un autotren a fost acroşat de un tren marfar. În urma evenimentului a rezultat avarierea autotrenului, a locomotivei, a liniei de cale ferată şi a materialului rulant, nefiind înregistrate victime”, se arată într-un comunicat transmis duminică de IPJ Giurgiu.

Conducătorul autotrenului, un bărbat de 43 de ani, din oraşul Videle, judeţul Teleorman, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero.

Şi mecanicul de locomotivă, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Buzău, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind, de asemenea, zero.

Trenul avea în componenţă 23 de vagoane cisternă încărcate cu păcură şi benzină, iar în urma impactului s-au scurs pe sol câteva sute de litri de carburant din rezervoarele locomotivei şi ale autotrenului.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER