18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ÎNCEPE SEZONUL INCENDIILOR DE VEGETAȚIE

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

Stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă aflată în curtea unui depozit de lemne

Incendiul a avut loc azi-noapte, în localitatea Băneasa. În acel moment nu se afla nimeni în interior, iar un vecin, care locuia în apropiere a văzut flăcările şi a sunat la 112.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Aceştia au constatat că incendiul se manifesta violent, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă, în apropiere fiind şi un lan de porumb. În incendiu au ars baraca, un pat, un aragaz şi o butelie, două drujbe şi materiale textile.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere, cercetările în acest caz fiind continuate de Poliţie.

Stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată, mirişti sau culturi agricole:

În localitatea Obedeni – au ars aproximativ 5 ha mirişte şi 5.000 mp de cultură de grâu. Au acţionat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

În localitatea Cornetu – au ars aproximativ 200 mp de vegetaţie uscată. Au acţionat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

În localitatea Vedea – au ars aproximativ 4 ha mirişte de grâu şi vegetaţie uscată. Au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

– Acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 10 situaţii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice  ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER