18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

INCENDIILE DE VEGETAȚIE – COȘMARUL POMPIERILOR – CONTINUĂ ÎN JUDEȚ

Ore întregi de luptă cu flăcările pentru pompieri!
Șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, Punctului de Lucru Călugăreni și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au acționat, de ieri seară până târziu în noapte, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer, în localitatea Dobreni. Intervenția a fost una dificilă, fiind vorba despre mai multe focare, pe o suprafață de aproximativ cinci hectare.
În aceeași localitate, s-a mai intervenit și în jurul prânzului, când au ars aproximativ 5.000 mp de miriște și gunoi menajer. Datorită intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate solariile din vecinătate și un lan de porumb.
Tot ieri, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești au acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 mp, în localitatea Gorneni.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele oamenilor, dar și viața cetățenilor.
ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER