18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”PROFESIONALA” – TOT MAI CĂUTATĂ DE ELEVII ȘI PĂRINȚII GIURGIUVENI. CAMPANIA DERULATĂ DE CONSILIUL JUDEȚEAN SE DOVEDEȘTE UN SUCCES

Timp de cinci luni, Consiliul Județean Giurgiu a derulat o amplă campanie de promovare a învățământului dual, o campanie în care au fost implicați activ reprezentanții mediului de afaceri și cei ai școlilor profesionale.

Scopul campaniei a fost atragerea absolvenților de clasa a VIII-a către școala profesională, către calificarea în meseriile căutate pe piața muncii.

Numeroase întâlniri cu principalele companii din Giurgiu și nu numai, cu elevii și părinții, acțiuni tip porți deschise ale societăților direct interesate și alte acțiuni care au vizat promovarea școlilor profesionale s-au derulat în aceste cinci luni la Giurgiu, iar rezultatele nu au întârziat să apară: toate clasele Colegiului Tehnic ”Ioan Bălănescu” sunt ocupate aproape în totalitate.

În anul școlar viitor, la Colegiul Tehnic ”Ioan Bălănescu” vor funcționa:

două clase învățământ profesional clasic: o clasă mecanici auto și o clasă electroniști aparate și echipamente,

-o clasă DUAL – operatori CNC ( mașini comandă numerică) – clasă înființată la solicitarea societăților PCM și Top Technology din Zona Liberă Giurgiu,

-o clasă DUAL – sudori –  inființată la solicitarea companiei Construcții Erbașu.

Elevii ce urmează cursurile acestor clase primesc și burse: 200 lei/lună pentru elevii claselor de mecanici auto și electroniști, iar pentru clasele de DUAL (operatori CNC și sudori), pe lângă bursa de 200 lei/lună de la stat, se va acorda bursă lunară și din partea agenților economici între 400 și 500 lei/lună.

Interesul față de clasele de profesională este fără precedent – spun reprezentanții conducerii liceului – care afirmă că încă din prima etapă a înscrierilor s-a atins procentul de 90% , o situație unică în Giurgiu, situație datorată campaniei derulate de Consiliul Județean.

De altfel, președintele instituției, Dumitru Beianu spune că în următorii ani, numărul claselor în școlile profesionale din Giurgiu va fi suplimentat, în timp ce numărul claselor din liceele teoretice va fi redus, o variantă benefică pentru elevii care obțin la Evaluarea Națională medii de 2 și 3, dar care sunt îndrumați să se înscrie la un liceu teoretic.

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER