25 noiembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COMANA – CU ATRACȚIILE SALE – GAZDĂ PRIMITOARE PENTRU COPIII DIN GRIJA DGASPC

Moara de hârtie-Satul meșteșugurilor, Parcul Natural, Parcul de Aventură și Mănăstirea din localitatea Comana, județul Giurgiu, sunt locurile vizitate de mai multe grupuri de copii aflați în plasament rezidențial în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția  Copilului Giurgiu, în cursul lunii septembrie 2021.

Una dintre vizitele în această localitate încărcată de istorie și tradiție a avut loc marți, 7 septembrie 2021, copiii având astfel ocazia de a afla informații interesante despre Comana, datorită  ghizilor de la fiecare loc vizitat, care le-au explicat  istoria locului și activitățile specifice.

Astfel, explorând Parcul Natural Comana, copiii au fost informați despre rezervaţia naturală, zonele de protecţie avifaunistică, diversitatea floristică a zonei,  activitățile silvice și importanța protejării mediului înconjurător.

Vizita la Ansamblul Moara de hârtie –Satul meșteșugurilor a prilejuit copiilor  aflarea unor informații interesante despre istoria tiparului și observarea echipamentelor folosite în trecut pentru legătoria de carte. Totodată, le-a fost explicată  importanța reciclării, fiecare copil având ocazia de a-și face propria foaie de hârtie din hârtie reciclată. Copiii au avut de asemenea ocazia de a  cunoaște  meșteșuguri  precum olăritul, țesutul, fierăria, tâmplăria și împletitul de papură. De asemenea, li s-a prezentat ce înseamnă o întreprindere socială și în acest sens au primit exemple despre proiectele sociale desfășurate: Casuța albastră- un proiect prin care se dorește îmbunătățirea condițiilor de locuire din comunitate șiBucătăria Dealul Morii– o bucătarie cu caracter social, prin care sunt ajutate cu mâncare caldă persoanele din categorii vulnerabile. Astfel, la  Moara de hârtie –Satul meșteșugurilor, copiii au aflat că este important să te implici social și să contribui  la  starea de bine a  celor din jur.

La mănăstirea Comana, copiii au aflat de la ghidul mănăstirii, părintele Ghelasie, istoria acestui edificiu religios, precum și aspecte legate de viaţa monahală de obşte, masa  fiindu-le servită la trapeza mănăstirii. De asemenea, au vizitat muzeul mănăstirii și mausoleul eroilor căzuți în primul război mondial, situate în curtea lăcașului de cult.

Bucuria copiilor a venit și de la ocazia de experimenta, în Parcul de Aventură Comana, trasee de căţărat în copaci şi mers pe sfori, precum  şi tiroliana peste lac, fiecare activitate contribuind la depășirea limitelor și construirea încrederii în sine.Toate acestea, precum și frumusețea peisajelor din parcul de aventură, au dus la zâmbete de încântare pe chipurile lor.

Avem în vedere diversificarea activităţilor de petrecere a timpului liber pentru  copiii beneficiari de măsură de protecție specială în structurile rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, dar și desfășurarea de activități prin care aceștia să cunoască istoria localității Comana, obiectivele culturale ale zonei și întreprinderile sociale.

Nu am fi reușit fără contribuția unor oameni cu suflet mare, care au fost deschiși pentru colaborarea cu instituția noastră și dornici în a oferi  copiilor zile frumoase și amintiri de neuitat de la Comana. Adresez mulțumiri celor implicați în derularea   acestor activități: Arhimandrit Mihail Muscariu- stareţul Mănăstirii Comana; d-l Gelu Palamaru- director general Parcul de Aventură Comana; d-na Dana Georgescu-manager de Întreprindere socială; d-l Valentin Grigore- director Parcul Natural Comana. Sunt oameni care, prin generozitatea și implicarea lor, aduc bucurii copiilor aflați în plasament în structurile rezidențiale din cadrul instituției noastre”, a declarat Sorina Neacșu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

Denisa Cristescu

 Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER