18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ISU GIURGIU: O SINGURĂ ZI, DOUĂ INCENDII, ACEEAȘI CAUZĂ…

Odată cu venirea toamnei, gospodarii se ocupă de curăţarea grădinilor şi, uneori, dau foc vegetaţiei uscate sau gunoaielor din curte. Le reamintim faptul că nu trebuie să folosească focul deschis aproape de casă sau de alte magazii pe care le au în gospodărie pentru a nu provoca un incendiu şi să supravegheze în permanenţă focul, până când acesta a fost stins în totalitate.

Noaptea trecută, o magazie de lemne, construită aproape de casă, a ars în localitatea Prundu. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că locul în care erau depozitate lemnele ardea violent şi au acţionat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la locuinţă.

Au ars aproximativ 500 kg de lemne şi, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jarul sau scânteile purtate de vânt, care au căzut pe materiale combustibile, în urma unui foc în aer liber.

Tot în localitatea Prundu, ieri după-amiază, gospodăriile a şase giurgiuveni au fost afectate de un incendiu. Şi în acest caz, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat. Din cauza vântului, flăcările s-au extins rapid la vegetaţie uscată şi au ajuns până la o casă. Pompierii au reuşit să salveze locuinţele vecine.

În incendiu au ars acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, o bucătărie, un hol, o debara şi un dormitor. Alte trei camere au fost afectate de fum, iar în curte a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 100 mp.

În celelalte cinci gospodării au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, iar la trei dintre acestea şi gardurile cu stâlpi din lemn. Unele dintre gospodării erau nelocuite în ultima perioadă.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, Gărzii de Intervenţie Colibaşi şi Punctului de Lucru Greaca, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o cisternă.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER