18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

FABIAN ȚÎRCĂ – BILANȚ AL PRIMULUI AN DE MANDAT LA PRIMĂRIA OINACU

Luni s-a împlinit un an de când, în urma votului concetățenilor săi, Fabian Țîrcă a preluat mandatul de primar al comunei Oinacu.

Acesta a realizat un scurt bilanț al primul său an de mandat, pe care l-a făcut public printr-o postare pe pagina sa de facebook:

”Astăzi, 25 octombrie 2021, se împlinește un an de când, cu mândrie, urmare a votului dvs, dețin funcția de Primar al comunei Oinacu.

A fost un an presărat cu greutăți, generate atât de problemele pe care le-am preluat în Primărie, dar, mai ales, de pandemia de Covid19. Nu mă plâng de greutăți, știam ce mă așteaptă, astfel că am încercat, încă din prima zi a mandatului, să duc la bun sfârșit promisiunile făcute dvs, cetățenilor comunei.

Mi-aș fi dorit ca astăzi, la aniversarea acestui prim an în calitate de primar, să mă întâlnesc față în față cu dvs, pentru a analiza ceea ce am realizat și pentru a vedea ce mai este de făcut, dar și să găsim, împreună, soluții pentru remedierea diverselor probleme. Din păcate, situația pandemică ne împiedică să facem acest lucru, dar, prin intermediul on-line-ului, al paginii mele de facebook, am putut comunica cu locuitorii comunei, și aceasta va rămâne în continuare o modalitate de comunicare cu dvs.

În acest prim an, am reușit să duc la bun sfârșit o serie de proiecte, promisiuni importante din perioada campaniei electorale: monitorizarea video a comunei; modernizarea iluminatului stradal prin introducerea becurilor de tip LED; achiziționarea de utilaje necesare desfășurării activităților de igienizare (tractor nou, remorcă, cisternă, lamă de deszăpezire, tocător de vegetație), utilaje ce nu au existat până acum în dotarea Primăriei; realizarea de spații verzi în comună; modernizarea clădirii vechii primării, unde funcționează acum poștă, farmacie veterinară și dispensar veterinar; pietruirea mai multor drumuri intravilane și extravilane; tabletele pentru toți elevii din comună; construirea unei capele în satul Comasca.

De asemenea, am în derulare, fiind deja depuse spre finanțare, atât din fonduri proprii, dar și guvernamentale, o serie de proiecte importante.

Din fondurile proprii ale Primăriei, începând de anul viitor, vom asfalta 5 străduțe, vom realiza un teren de minifotbal în satul Comasca, un parc în satul Comasca, o capelă în satul Braniștea, un parc în satul Oinacu, un garaj pentru utilajele proprii ale Primăriei.

Din fonduri guvernamentale, avem depuse spre finanțare: o sală de sport – modernizare, dotare dispensar, modernizare și dotare cămin cultural, bază sportivă, modernizarea a 10 km de drum de interes local și comunal, înființarea unui sistem de canalizare în comuna Oinacu, modernizare școala gimnazială nr. 1 Oinacu, înființarea unei rețele de gaze naturale în comuna Oinacu. Acest ultim proiect urmează să fie depus, imediat ce vor apărea normele de aplicare.

Anul viitor, am în vedere realizarea a altor două obiective, a căror documentație urmează să fie demarată în curând: modernizarea Școlii Generale Braniștea și a Grădiniței din Comasca.

Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată acum un an, pentru votul dumneavoastră, și vă promit, în continuare, că mă voi ocupa de problemele comunei Oinacu, pentru a o transforma, așa cum v-am promis, într-o comună europeană. ”

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER