18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

1 DECEMBRIE – ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HIV-SIDA

Pe lângă cea mai mare sărbătoare a zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României – această dată mai marchează o zi importantă, de data aceasta, la nivel mondial: este Ziua Mondială de luptă împotriva HIV SIDA.
Evenimentul nu a trecut neremarcat de reprezentanții celei mai puternice asociații giurgiuvene ce apără drepturile acestor bolnavi – Asociația Viață și Speranță 2003-  care au lansat un mesaj cu această ocazie:
La mulți ani, România!
Am ajuns departe în ultimii ani, am făcut progrese notabile și suntem mândri că suntem români. Dar munca pe care o depunem, drumul pe care îl străbatem spre armonie este încă lung în fața noastră.
De #ZiuaRomâniei, să nu uităm de cei discriminați, de persoanele ale căror drepturi nu sunt respectate și care sunt și astăzi marginalizate din cauza stigmei asociate unui virus.
Proiectul „Empowerment și advocacy pentru respectarea drepturilor și combaterea discriminării persoanelor seropozitive” este derulat de Asociația #ViațăȘiSperanță în parteneriat cu Federația UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) și beneficiază de o finanțare în valoare de 47.668,00 € prin programul Active Citizens Fund – Romania finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Lucrăm împreună pentru o Europa verde, competitivă și incluzivă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER