Criza generată de creșterea prețului la gaze are efecte directe la Giurgiu, acolo unde, din cauza lipsei fondurilor, Primăria nu poate achita în avans gazele necesare încălzirii orașului, din această cauză, elevii din municipiu fiind nevoiți să revină la sistemul de învățământ on-line.
Asta în ciuda faptul că Guvernul a alocat, în cursul anului trecut, aproximativ 9 milioane lei numai pentru încălzirea orașului, iar la jumătatea lunii decembrie a anului trecut aloca 5 milioane lei pentru plăți restante.
Cu pericolul lipsei căldurii se confruntau și alte instituții din oraș, cea mai importantă fiind Spitalul Județean.
Numai că, spre deosebire de situația de la Primărie, Consiliul Județean a demonstrat o implicare exemplară, anunțând plata a circa 460 de mii de lei către furnizorul de căldură, dar și faptul că Spitalul Județean are în conturi sumele necesare plății în avans a facturii de încălzire pe luna ianuarie:
”Consiliul Județean a achitat astăzi, 5 ianuarie, suma de 459 945,95 lei, reprezentând contravaloarea parțială a facturii de energie termică aferentă lunii decembrie, SCADENTĂ la 20 ianuarie.
Totodată, Spitalul Județean are pregătită suma necesară plății în avans pentru luna ianuarie, fiind așteptată factura proformă necesară efectuării plății.
Consiliul Județean Giurgiu înțelege dificultățile generate de criza gazelor naturale, criză manifestată la nivel european.
Vom face și în continuare tot ce depinde de noi pentru ca niciun locuitor al municipiului să nu sufere de frig. Aceste eforturi, îngreunate de cheltuielile de funcționare foarte mari la nivelul DGASPC și Spitalului Județean de Urgență, vor reprezenta priorități pentru actuala conducere, nefiind afectate în niciun fel de declarații inconștiente apărute în spațiul public.
Dincolo de retorica gratuită inventariată pe acest subiect, putem anunța că studiem câteva variante de lucru ale unui program social destinat familiilor cu venituri mici și cărora plata facturilor de energie termică le crează probleme imposibil de rezolvat.”