18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

UN TÂNĂR DEȚINUT DIN PENITENCIAR S-A TĂIAT CU LAMA, ÎN SEMN DE PROTEST

Un bărbat în vârstă de 25 de ani care execută o pedeapsă cu închisoarea pentru furt în cadrul Penitenciarului Giurgiu a fost transportat de urgenţă la spital şi se află internat la după ce s-a tăiat cu o lamă în zona gâtului, pe fondul unei nemulţumiri legată de mutarea dintr-o cameră de detenţie în alta.

„Un bărbat privat de libertate, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, pe fondul unei nemulţumiri, s-a automutilat cu o lamă, la nivelul gâtului, în seara zilei de duminică, 9 ianuarie. Personalul medical al Penitenciarului Giurgiu a intervenit pentru acordarea primului ajutor, concomitent fiind solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanţă, prin Serviciul Unic de Urgenţă 112. Deţinutul a fost transportat la UPU pentru îngrijiri medicale de specialitate”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Penitenciarul Giurgiu.

Bărbatul se află acum în stare stabilă şi primeşte îngrijiri medicale de specialitate în cadrul spitalului Rahova.

Conducerea Penitenciarului Giurgiu a făcut precizarea că persoana privată de libertate se află în „evidenţa cabinetului medical al unităţii cu o serie de afecţiuni psihice” pentru care i se administra tratament şi este cunoscută cu antecedente de automutilare pe timpul executării pedepsei.

El s-a mai tăiat pe timpul detenţiei la braţe, degete şi acum era nemulţumit de faptul că ar fi trebuit să se mute dintr-o cameră de detenţie în alta din motive organizatorice.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER