18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE CE UNELE ȘCOLI SUNT ON-LINE ȘI ALTELE NU, DEȘI GRADUL DE OCUPARE A PATURILOR COVID NU ESTE DE 75%?

Pentru clarificarea motivului pentru care anumite unităţi de învăţământ din judeţul Giurgiu îşi desfăşoară cursurile în sistem online, deşi rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este mai mică de 75%, precizăm că potrivit Ordinului comun al Ministerului Educației (nr. 3.030/14.01.2022) și Ministerului Sănătății (nr. 82/13.01.2022):

„Începând cu data de 17 ianuarie 2022, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară cu prezență fizică în toate județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%.

În situația în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 75%, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe cursurile se desfășoară în sistem online.

Reluarea cursurilor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 scade sub 70%”.

De asemenea, la apariția a 3 cazuri confirmate pe o perioadă de 7 zile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal, cursurile se defăşoară online timp de 10 zile.

Dacă 50% din totalul grupelor/claselor din cadrul unităţii de învăţământ respective desfăşoară activitatea de învăţământ în sistem online, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică la nivelul întregii unităţi de învăţământ.”

Instituția Prefectului Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER