18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SLOBOZIA, MALU ȘI VEDEA VOR AVEA REȚELE DE GAZE, FINANȚATE DIN FONDURI EUROPENE

Anunțul este făcut de deputatul PNL de Giurgiu Alexandru Andrei, într-o recentă postare pe pagina oficială:
”Alte trei comune din județul Giurgiu vor avea rețele de gaze naturale!
La sfârșitul săptămânii, Ministerul Proiectelor Europene a publicat lista proiectelor de extindere a rețelelor de gaz ce vor fi finanțate din fonduri europene.
Pe această listă, județul Giurgiu apare cu proiectul ”Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comunele Slobozia, Malu și Vedea, satele aparținătoare Slobozia, Malu și Vedea”, proiect ce aparține Asociației ”ADI Înființare distribuție gaze naturale în comunele Slobozia, Malu și Vedea”.
Bugetul total eligibil al proiectului este de 41.077.554,62 lei, din care este eligibilă pentru finanțare UE suma de 34.915.921,43 lei, iar valoarea totală se ridică la 48.774.449,10 lei.
Următoarea etapă este semnarea contractelor de finanțare și demararea procedurilor de licitație pentru selectarea constructorilor, etapă ce ar trebui finalizată până la sfârșitul lunii martie.
Cu toate că în această perioadă nu pare a fi o investiție atractivă, realizarea rețelelor de alimentare cu gaze este, fără îndoială, un pas important pentru localitățile județului – în acest caz, concret, pentru Slobozia, Malu și Vedea – care vor beneficia de condiții de viață mai bune pentru localnici, dar și de o viitoare dezvoltare economică.
Este, în primul rând, meritul primarilor din cele trei localități, care au înțeles că, prin aderarea la o asociație au mai multe șanse să obțină finanțări pentru astfel de proiecte.
Mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat, alături de edilii celor trei localități, în acest proiect!”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER