18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

23 DE ELEVI VOR PUTEA DEVENI MECANICI AGRICOLI, URMÂND CURSURILE CLASEI SPECIALE DE LA „IOAN BĂLĂNESCU”

Județul Giurgiu va avea, începând cu anul școlar 2022-2023, în cadrul Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu, o clasă de învățământ profesional cu specializarea “mecanic agricol” – anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean.
Proiectul a fost demarat pornind de la nevoia de forță de muncă în domeniul agriculturii.
Vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, a avut recent o întâlnire de lucru cu reprezentanții unor companii care desfășoară activități agricole și mediul educațional giurgiuvean, iar discuția a vizat pașii concreți care trebuie parcurși în acest proces și, punctual, modul de implicare a fiecăreia dintre părți.
Gazda întâlnirii a fost domnul Gheorghe Cireap, reprezentantul SC ROMVELIA PRODCOM SRL.
La discuții au participat și Cosma Măroiu (COSMANA SRL), Biță Răcman (SC RĂCMAN SRL), GABRIEL NEDELCU (TÂNĂR FERMIER 2009 SRL), GABRIEL PANĂ (SC PALAS SRL), inspectorul școlar general adjunct Florentina Găină și directorul Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu, Ana Maria Fierăstrău.
În cadrul clasei de învățământ profesional cu specializarea mecanic agricol vor fi scolarizați, în total, 23 de absolvenți de gimnaziu. Pe durata celor trei ani de studii, elevii vor primi burse atât din partea Consiliului Județean Giurgiu, cât și din partea companiilor.
De asemenea, elevii vor avea parte de stagii de pregătire la companiile unde, în urma absolvirii cursurilor de mecanic agricol, vor avea un loc de muncă asigurat.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER