18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

13.000 DE ȚIGARETE, GĂSITE DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ ÎN CAPITONAJUL UNUI MICORBUZ

Un tânăr bulgar în vârstă de 22 de ani este cercetat penal după ce a încercat să introducă în România, prin PTF Giurgiu, 13.000 de ţigarete în valoare totală de 15.000 de lei ascunse în capitonajul unui microbuz.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat vineri, pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean bulgar, în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui microbuz. În urma analizei de risc, mijlocul de transport a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit 13.000 de ţigarete, nedeclarate şi ascunse în capitonajul microbuzului”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu.

În urma cercetărilor poliţiştilor de frontieră, a reieşit faptul că produsele aparţineau unui pasager, cetăţean bulgar, în vârstă de 22 de ani. Tânărul în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru aceste bunuri.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 15.000 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cetăţeanul bulgar, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER