18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PESTE 1.300 DE COPII DIN JUDEȚ VOR PRIMI O MASĂ CALDĂ LA ȘCOALĂ

Anunțul vine de la deputatul liberal Alexandru Andrei, care notează pe pagina sa oficială:

Peste 1.300 de elevi din județul Giurgiu vor primi o masă caldă la școală, ca urmare a recentei decizii a Guvernului, care a extins programul-pilot ”Masă caldă pentru elevi și preșcolari”.

Astfel, în ultima ședință, Guvernul a alocat aproximativ 67 de milioane de lei pentru extinderea acestui program, de care vor beneficia 68.000 de preșcolari și elevi din 150 de școli.

La nivelul județului Giurgiu, programul se va derula la școlile gimnaziale numărul 1 din Florești, Marin Gh. Popescu din Gogoșari, numărul 1 din Stănești și Banu Băleanu din Bolintin-Deal. Suma totală alocată acestor școli din județul Giurgiu este de 1.295.000 de lei, 1.333 de copii urmând să primească o masă caldă la școală.

În urmă cu doi ani, guvernarea PNL a extins programul pilot la 150 de școli din zone defavorizate. Anterior, programul funcționa în 50 de școli.

Scopul programului este prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi îmbunătățirea performanţelor şcolare, iar Guvernul își propune să-l extindă la nivel național, bazându-se pe succesul programului pilot; în școlile în care acest program este, deja, în derulare, copiii nu mai absentează și au o masă caldă la oră fixă.

După analiza realizată la Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național.”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER