18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POMPIERII GIURGIUVENI – DIN NOU SALVATORI. DE ACEASTĂ DATĂ, AI CELOR CE AU NEVOIE DE SÂNGE

Pompierii participă, în perioada 17-28 februarie a.c., la o nouă campanie de donare de sânge. Aceştia au răspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu, care şi-a propus stabilirea unui calendar al donării programate, astfel încât, în fiecare zi, să existe persoane care să doneze sânge, iar activitatea să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Acţiunile au ca scop ajutorarea celor care se confruntă cu probleme de sănătate şi au nevoie de transfuzii sanguine.

La activităţi vor participa şi pompieri care sunt donatori voluntari încă din anul 2009 şi care au dorit să ajute în special acum, în apropierea sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile din România.

Campania se va desfăşura până la sfârşitul lunii, dar acţiunile de donare vor continua pe tot parcursul anului, având în vedere faptul că sunt şi pompieri care donează în mod regulat şi trebuie să respecte intervalul minim între donări.

Ţinând cont de faptul că în fiecare zi sunt persoane care au nevoie de sânge pentru intervenţii chirurgicale, pompierii au dorit ca prin gestul lor umanitar să determine şi alţi giurgiuveni să ia atitudine şi să conştientizeze faptul că o picătură de sânge poate salva viaţa unui om.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER