18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

FOSTUL LICEU DE MARINĂ VA PREGĂTI ȘI MECANICI AGRICOLI

Consiliul Județean anunță, miercuri, că vicepreședintele instituției, Elisabeta Mihalcea a avut  o întâlnire de lucru pe tema înființării, începând cu anul școlar 2022-2023, a unei clase de învățământ profesional cu specializarea “mecanic agricol” în cadrul Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu.
La discuții au participat inspectorul școlar general adjunct, Florentina Găină, directorul Colegiului Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu”, Ana Maria Fierăstrău, reprezentantul SC ROMVELIA PRODCOM SRL, Gheorghe Cireap, directorul de marketing al APIMAR, Mihai Ivașcu și directorul Colegiului Tehnologic “Viaceslav Harnaj”, Felicia Stroe, care a fost și gazda întâlnirii.
S-au discutat, punctual, chestiuni de organizare a unei astfel de clase, iar directorul Colegiului “Viaceslav Harnaj” a pus la dispoziția celor prezenți informații privind logistica necesară.
Proiectul a fost demarat la initiativa domnului Gheorghe Cireap, pornind de la nevoia de forță de muncă în domeniul agriculturii.
În cadrul clasei de învățământ profesional cu specializarea mecanic agricol vor fi scolarizați, în total, 23 de absolvenți de gimnaziu. Pe durata celor trei ani de studii, elevii vor primi burse atât din partea Consiliului Județean Giurgiu, cât și din partea companiilor.
De asemenea, elevii vor avea parte de stagii de pregătire la companiile unde, în urma absolvirii cursurilor de mecanic agricol, vor avea un loc de muncă asigurat.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER