18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PNL GIURGIU: ”ROLUL DGASPC ESTE DE A ACORDA ASISTENȚĂ SOCIALĂ BENEFICIARILOR, NU ANGAJAȚILOR!”

Un nou scandal a izbucnit luni între PSD și PNL, în ședința Consiliului Județean. ”Mărul discordiei” este, de această dată, restructurarea DGASPC.

La scurt timp după ședință, PNL Giurgiu a postat, pe pagina oficială, o serie de explicații:

Chiar dacă fosta conducere a CJ Giurgiu a neglijat acest aspect, Consiliul Județean Giurgiu are primordial obligația de a avea în vedere interesele celor 637 de beneficiari, copii și adulți.

Parcă spre a demonstra că superficialitatea este o parte fundamentală a PSD, grupul consilierilor PSD a propus scoaterea de pe Ordinea de zi a sedinței Consiliului Județean Giurgiu a proiectului referitor la reorganizarea DGASPC Giurgiu „în baza informațiilor apărute în spațiul public”. O solicitare care nu are nicio legătură cu realitatea administrativă din care și grupul consilierilor județeni PSD face parte.

Din cele aproximativ 1150 de funcții ale organigramei DGASPC Giurgiu, la această dată sunt încadrate un număr de aproximativ 870 de funcții iar asta poate lămurește anumite voci ale PSD Giurgiu care fac „exerciții matematice” în sprijinul unor exerciții de imagine pur politice.

Deși se conștientizează că există și o componentă cu impact social negativ în această decizie necesară a Consiliului Județean Giurgiu, acest impact este unul minimal și gestionabil cu atât mai mult cu cât unui număr de aproximativ 30 de persoane i se va oferi ocazia de a se reangaja la „Centrul de zi” din localitatea Malu.

Pe de altă parte, deși aparent preocupați de calitatea serviciilor, reprezentanții PSD insistă fără argumente solide pe lipsa necesității acestei reorganizări uitând să menționeze că instituția a fost „suprapopulată” de către fostul președinte CJ, președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, cu multe funcții lipsite de necesitate administrativă dar poate utile politic partidului său, după cum reiese din graficul de mai jos care prezintă evoluția numărului de angajați în raport cu evoluția numărului de beneficiari.

Spre deosebire de fosta conducere, de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu a manifestat preocupare constantă față de copiii, adulții și vârstinicii beneficiari ai serviciilor DGASPC Giurgiu, o preocupare care nu s-a limitat la declarații ci s-a concretizat și se concretizează în proiecte atât ale Consiliului Județean cât și personale.

Ultimele investiții la DGASPC Giurgiu au fost făcute de către Consiliul Județean pe durata mandatului 2008-2012 deținut tot de Dumitru Beianu iar asta spune multe, dacă nu totul, despre gradul de preocupare al PSD Giurgiu pentru bunăstarea beneficiarilor.

Din păcate se pare că PSD Giurgiu confundă rolul pe care DGASPC Giurgiu îl are astfel că le reamintim că rolul acestei instituții este acela de a acorda asistență socială beneficiarilor or nu acela de a acorda asistență socială salariaților chiar dacă, în calitate de angajator, instituția are obligații legale față de angajați.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER