18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DIRECȚIA JUDEȚEANĂ DE TRANSPORT – CONTROALE CU REZULTATE ÎMBUCURĂTOARE PE DRUMURILE DIN JUDEȚ

În perioada 21-23.03.2022, serviciul Control Trafic, din cadrul Direcției Județene de Transport, a desfășurat o acțiune de control, având că temă verificarea modului de încărcare (încadrarea în limitele legale de greutate) a vehiculelor rutiere de marfa, care utilizează rețeaua de drumuri județene din județul Giurgiu.
Acțiunea, condusă de directorul general Daniel Carpusor, a avut că puncte de contol următoarele zone:
– Herăsti–Hotarele-DJ401, Vieru–Putineiu–DJ504, Răsuceni–Chiriacu–DJ503A, Naipu-Scitu-Stoenești-DJ603, Clejani-Stalpu-Singureni-DJ411, Bolintin Vale-Bolintin Deal-DJ601, Palanca-Găiseni-DJ401A, Marșa-Roata de Jos-DJ601.
În zonele menționate au fost deplasate 3 echipaje rutiere de control trafic, dotate cu instalații mobile de cântărire.
Au fost oprite și verificate (din documentele de transport însoțitoare ale mărfii sau prin cântărire, dacă au fost suspiciuni de depășire a maselor) peste 75 autovehicule rutiere de marfă.
Operatorii de transport au fost informați despre limitele legale de încărcare (greutate totala și pe fiecare axă) și au fost emise pe loc, la solicitarea acestora, un număr de 11 autorizații speciale de transport (A.S.T.), în valoare totală de 5044 lei, autorizații de transport ce permit circulația legală cu depășiri ale maselor (totală sau pe axă) până la o anumită valoare, funcție de tipul axei.
De asemenea, au fost constatate și depășiri ale maselor totale, situație în care, funcție de gravitate, au fost aplicate avertismente și două sancțiuni cu amendă contravențională în valoare totală de 3300 lei.
Menționăm faptul că în ultima perioadă, se pot observa două lucruri:
– datorită corelării acțiunilor noastre de control pe drumurile județene, coroborat cu contoalele pe drumurile naționale efectuate de către ISCTR și poliția rutieră și cu controalele de la locurile de încărcare din balastiere și silozurile de cereale, foarte rar mai pot fi întâlniți transportatori care depășesc limitele legale de încărcare la total autovehicul;
– datorită finalizării modernizării în anul trecut a unor porțiuni de drumuri județene sau aflate în stadiu final de construcție în acest an, a crescut foarte mult gradul de mobilitate a transportului rutier de persoane și de marfă pe drumurile județene. Astfel, au fost asigurate câteva trasee principale de traversare a județului Giurgiu, de la sud la nord (Călugăreni-Clejani-DJ411) și de la vest la est (Marșa-Roata de Jos-Bolintin Deal-DJ601, Hotarele-Comana-Schitu-Naipu-DJ603, Giurgiu-Putineiu-limita județ Teleorman-DJ504), trasee utilizate atât de autovehiculele din țară, cât și din traficul internațional (autovehicule înmatriculate în Bulgaria, Turcia, Moldova, etc).
Din controalele efectuate, toate autovehiculele care tranzitează Romania și utilizează rețeaua de drumuri județene nu au depășiri de greutate.
DIRECȚIA JUDEȚEANĂ DE TRANSPORT GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER