18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CEA MAI MARE PREZENȚĂ LA SIMULAREA BACALAUREATULUI ÎN JUDEȚ A FOST LA PROBA DE ISTORIE

După ce luni au susținut simularea la Limba și Literatura Română, iar marți, pe cea la Matematică (pentru profilul Real) sau Istorie (pentru Uman), elevii claselor a XII-a au continuat miercuri cu proba la alegere, conform specializării.

Potrivit datelor ISJ Giurgiu, la nivelul județului sunt înscriși 1.291 de elevi la clasa a XII-a și 125 la clasa a XIII-a (seral).

La proba obligatorie a profilului – matematică, procentul prezență a fost de 65,37%, iar la proba de istorie, prezența a fost de 92,35%, în timp ce la simularea de miercuri prezența a fost de 75,49%.

Rezultatele simulării vor fi afișate joi, 14 aprilie. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, în discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Conform metodologiei stabilite de Ministerul Educației, rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, decât în situații excepționale, în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

La simularea examenului de bacalaureat de anul trecut, procentul de promovare general (medii mai mari sau egale cu 6) a fost de 40,71%, față de 42,15%, în 2019.

Din cauza pandemiei, în 2020 nu au fost organizate simulări ale examenelor naționale.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER