18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DARURI SPECIALE PENTRU COPIII DIN GRIJA DGASPC, DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII

30 de copii beneficiari de măsură de protecție specială în Centrul de primire minori în regim de urgență  și în trei case de tip familial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au participat la o acțiune desfășurată sâmbătă, 02 aprilie 2022, la Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu.

Acțiunea a fost prilejuită de sărbătorirea Zilei  de 2 Aprilie- Ziua Internațională a cărții pentru copii și tineret. Cu această ocazie, bibliotecarii prezenți la eveniment le-au prezentat celor 30 de participanți semnificația Zilei de 2 Aprilie- ziua de naștere a scriitorului danez Hans Christian Andersen, cunoscut autor de povești pentru copii, zi care, începând din anul 1967, este sărbătorită ca zi internațională  a cărții pentru copii și tineret.

În cadrul acțiunii a avut lor un atelier de lectură și o expoziție de carte și au fost purtate discuții interactive legate de personaje din povești. Bibliotecarii prezenți la eveniment le-au vorbit copiilor despre serviciile pe care biblioteca le oferă cititorilor de toate vârstele și le-au făcut recomandări de lectură iar d-na Daniela Bardan, manager al  Bibliotecii Județene IA Bassarabescu le-a adresat  invitația de a participa și la alte acțiuni organizate de această instituție de cultură. Toți copiii participanți la eveniment au primit diplome de participare și cărți .

Între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu și Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu a fost încheiat un protocol de colaborare care  vizează organizarea de acţiuni educative în care să fie implicați copiii şi tinerii beneficiari de servicii sociale în structurile D.G.A.S.P.C. Giurgiu, avându-se în vedere  socializarea acestora, pregătirea pentru  viaţă independentă şi integrarea lor socială.

Denisa Cristescu

Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER