18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COD ROȘU ÎN MINISTERUL DE INTERNE: POLIȚIST GIURGIUVEAN URMĂRIT ȘI ÎNCĂTUȘAT DUPĂ 30 DE KILOMETRI

”Eroul” întâmplării este un agent de la Poliția Rutieră, despre care gurile rele spun că ”își făcea veacul” prin Vama Giurgiu, unde, contra unor sume de bani, înlesnea trecea Tirurilor prin Punctul de Frontieră ”peste rând”.

Ce căuta polițistul în Vamă, în civil, în loc să fie în stradă, în uniformă și să-și facă datoria? Este una din întrebările la care ar trebui să răspundă șefii Poliției Giurgiu.

Polițiștii de frontieră l-au ”dibuit”și au pornit pe urmele sale; 30 de kilometri l-au urmărit și au reușit să îl blocheze în trafic, încătușându-l. Unele surse susțn că pentru oprirea polițistului ar fi fost nevoie și de focuri de armă… Întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă unul din acele focuri l-ar fi rănit pe polițistul civil? Cine ar fi răspuns de soarta sa, mai ales în aceste vremuri tulburi, cu războiul ”la poartă”, când la orice acțiune suspectă în Vamă se reacționează prompt?

Bineînțeles, cazul (grav) al acestui polițist a fost ținut sub tăcere de Poliția Giurgiu, care – din nou – ”ascunde gunoiul sub preș”…

Doar  că povestea nu se oprește aici; la nici 48 de ore după acest incident același polițist este filmat într-un local din Copaciu, unde se pare că primește ”tratație” gratis, cu mențiunea că localul în cauză este cunoscut pentru evaziune.

Acesta conduce o mașină de serviciu cu geamuri fumurii, contravenție pedepsită pentru oamenii de rând, însă nu și pentru ”oamenii legii”.

 

Toate astea se întâmplă în condițiile în care Ministerul de Interne vine cu ordonanțe peste ordonanțe prin care modifică Codul Rutier, înăsprind sancțiunile împotriva oamenilor de rând. Pentru polițiști, însă, nu funcționează aceeași lege, după cum se vede, iar sancțiunile împotriva celor care nu își fac datoria sunt ”apă de ploaie”.

Oare când va veni momentul ca MAI să facă curățenie în propria ogradă?

Sunt multe întrebări la care, probabil  vom primi un răspuns de la MAI sau IGPR, pentru că de la Poliția Giurgiu nu mai avem vreo speranță…

Din păcate, faptele prezentate în acest articol reprezintă doar un prim episod din halucinantele ”aventuri” ale polițiștilor giurgiuveni, așa că… va urma!

LATER EDIT: 

După apariția articolului, reprezentanții IPJ Giurgiu au transmis redacției un comunicat de presă, în care arată, sec:

Având în vedere articolul „Cod Roșu în Ministerul de Interne- Polițist giurgiuvean urmărit și încătușat după 30 km”, apărut în publicația on-line Giurgiu News, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu a dispus efectuarea de verificări cu privire la aspectele sesizate, prin Compartimentul Control Intern.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER