18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LUNA LUI CUPTOR S-A ÎNCHEIAT, DAR NU SCĂPĂM DE CANICULĂ. CE NE AȘTEAPTĂ ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI?

Luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru primele două săptămâni ale lunii august, interval în care vremea va continua să fie călduroasă în toată țara, iar precipitațiile vor continua să fie insuficiente, în majoritatea regiunilor țării.

În Muntenia, în prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar în perioada 4 – 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 32 de grade la 36 grade, în timp ce minimele vor ajunge la 20 de grade.

După data de 8 august, vreme va continua să fie călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale. Mediat, regional temperaturile diurne vor fi de 30 – 33 de grade, iar cele nocturne de 16 – 19 grade, fiind posibile şi după-amieze în care se va putea atinge starea de caniculă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a perioadei de referinţă, doar pe spaţii mici fiind posibile ploi slabe. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi în creştere după 8 august.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER