18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE SFÂNTA MARIA A FOST SĂRBĂTOARE ȘI ÎN CENTRELE DGASPC…

După ce în urmă cu două zile, 47 copii aflați în plasament în case de tip familial și Complexul de Servicii Sociale Giurgiu erau invitații speciali ai Primăriei Giurgiu la tradiționalul bâlci de Sfânta Maria, luni, 15 august 2022, a venit rândul altor beneficiari de servicii sociale din cadrul structurilor D.G.A.S.P.C. Giurgiu să aibă parte de surprize plăcute.

29 de beneficiari de servicii sociale de la  Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități din localitatea Oinacu au avut astăzi parte de o zi deosebită: cinci dintre ei și-au sărbătorit  ziua onomastică, având parte de o surpriză din partea salariaților centrului, care le-au pregătit o masă copioasă cu mici, cartofi prăjiți, sucuri și prăjituri de casă.

Persoanele vârstnice instituționalizate în Centrul Mironești  au avut parte de o masă copioasă datorită preoților care au  oficiat slujba cu ocazia zilei hramului Capelei din curtea Centrului pentru persoane vârstnice Mironești, structură rezidențială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu; la slujbă  au participat și localnici din satul Mironești, comuna Gostinari.

Cu binecuvântarea PreaSfințitulului Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, slujba  a fost oficiată de preotul  Centrului, Alexandru Grigore împreună cu părintele ieromonah Iacob Stere, slujitor al Mănăstirii Comana. După oficierea Sfintei Liturghii,  enoriașii din sat prezenți la slujbă au primit pachete cu alimente iar cei 46 de beneficiari de servicii sociale din cadrul centrului au primit o masă caldă. Acest eveniment reprezintă încă un exemplu al faptului că Centrul pentru persoane vârstnice Mironești este deschis spre comunitate; pentru că la biserica din satul Mironești, clădire monument istoric, se fac lucrări de restaurare, acest lăcaș de cult este închis iar enoriașii din satul Mironești au avut  posibilitatea să participe la slujba oficiată de ziua hramului din incinta Centrului.

Apreciez toți oamenii de bine care în această zi s-au preocupat pentru organizarea de astfel de evenimente în structurile rezidențiale din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Deschiderea spre comunitate, sărbătorirea zilelor onomastice ale beneficiarilor  a devenit o obișnuință în cadrul  structrurilor  rezidențiale ale instituției noastre. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și dorința de face bine”, a declarat Gheorghe Paraschiv, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

DGASPC GIURGIU

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER