18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”CRĂCIUNUL COPILĂRIEI” LA DGASPC

“Crăciunul copilăriei” este titlul spectacolului susținut marți, 20 decembrie 2022, de 80 de copii din sistemul de protecție specială, în sala mare a Teatrului “Tudor Vianu” din Giurgiu.

Spectacolul a constat în susținerea de momente artistice de către copii cu vârste cuprinse între 4 ani și 18 ani, beneficiari de măsuri de protecție specială, plasament la asistenți maternali profesioniști și plasament în structuri de tip rezidențial.

Într-o atmosferă emoționantă, copiii au cântat colinde și cântece de iarnă, au spus poezii, au dansat dansuri moderne, momentele artistice susținute încântându-i pe spectatori, care i-au răsplatit pe interpreți cu ropote de aplauze. De asemenea, în spectacol au evoluat cu dansuri populare, 10 persoane adulte, beneficiare de servicii sociale în cadrul centrelor de pregătire pentru viață independentă  din Giurgiu.

Invitați să susțină momente artistice în acest spectacol au fost și trei copii talentați din comunitate, care au dansat și au cântat; de asemenea, Ansamblul “Românașul” din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu și Trupa “Moga Dance” i-au încântat pe spectatori cu dansurile lor.

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai Consiliului Județean,  Prefecturii, Comisiei pentru Protecția Copilului, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și ai altor instituții și organizații nonguvernamentale cu care D.G.A.S.P.C. Giurgiu colaborează.

Spectacolul a fost organizat de D.G.A.S.P.C. Giurgiu, coordonarea momentelor artistice fiind realizată de psihologi din cadrul instituției: Cristina Corbu, Petronela Moncea și Adina Bodeanu. ”Ne bucurăm că păstrăm tradiția organizării acestui spectacol în preajma sărbătorii Crăciunului. Mulțumim asistenților maternali profesioniști și instructurilor de educație care i-au îndrumat pe copii în vederea susținerii momentelor artistice, mulțumim de asemenea invitaților, spectatorilor si sponsorilor generoși” , a declarat Cristina Corbu, psiholog în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

 

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER