18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LA MULȚI ANI, CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ!

De 147 de ani, data de 4 iulie marchează cel mai important moment din viața celei mai importante organizații din țară: Crucea Roșie Română.

Despre acest eveniment vorbește, într-o postare pe pagina oficială, una din cele mai avizate persoane, aflată permanent în mijlocul tuturor activităților Crucii Roșii Giurgiu – Lia Măcelaru:

”147 de ani de activitate neîntreruptă,în pace și război, mulțumim tuturor celor care sunteți alături de Crucea Rosie!La mulți ani!💓

Crucea Roșie Română împlinește 147 de ani în slujba binelui
Societatea Națională de Cruce Roșie din România aniversează, pe 4 iulie, 147 de ani de activitate în slujba binelui.
Fondată în anul 1876, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost prezentă zi de zi, timp de 147 de ani, alături de oameni, în momente de criză – pe timp de război sau dezastre naturale în epidemii și în pandemie, în perioade de mari lipsuri, oferind ajutor cu imparțialitate și alinând suferința umană în orice context.
Istoria recentă ne-a pus în fața unor crize umanitare care au necesitat o mobilizare extraordinară de forțe: pandemie, conflict armat, primirea și sprijinirea refugiaților ucraineni, cutremurele din Turcia-Siria. Însă aceste provocări au devenit pentru Crucea Roșie Română lecții de viață și de umanitate, care au transformat incertitudinea și teama în încredere că puterea binelui și a solidarității sunt cu adevărat de neînvins.
Astfel, în ultimul, an am oferit alinare și ajutor unui număr de peste două milioane și jumătate de oameni contribuind la schimbare în interiorul comunităților, în concordanță cu nevoile, aspirațiile și contextele locale. Programe precum Banca de Alimente, Centrele EGAL, Caravana de Sănătate sau Cluburile de Sănătate din școli au un impact major asupra vieții celor care se confruntă cu dificultăți sociale și economice. Aceste inițiative nu satisfac doar nevoile imediate, cum ar fi accesul la alimente și asistență medicală, ci promovează autonomia și sustenabilitatea, ajutând oamenii să se ridice deasupra dificultăților și să își construiască un viitor mai bun.
Tot în cursul anului trecut, voluntarii și personalul Crucii Roșii Române au sprijinit peste 600 000 de persoane afectate de conflictul armat din Ucraina. Au asigurat intervenția imediată în punctele de frontieră, aeroporturi și gări din România oferind produse de strictă necesitate, suport psihologic, servicii de prim ajutor și de restabilire a legăturilor de familie.
Intervenția de urgență a fost urmată de implementarea de programe pe termen lung adresate celor care au ales să rămână pe teritoriul țării noastre. Aceste programe asigură în continuare servicii de sănătate și de integrare pentru copii și adulți, suport psihosocial, alimente de bază, produse de igienă. În plus, Crucea Roșie Română și-a îndreptat ajutorul și către cetățenii ucraineni rămași în țara lor. Până la această dată a organizat și realizat peste 450 de transporturi umanitare în Ucraina cu materiale de primă necesitate.
„De ziua organizației noastre, dorim să sărbătorim nu doar realizările trecute, ci să oferim speranță și inspirație pentru viitor. Să nu uităm că fiecare dintre noi poate aduce o schimbare pozitivă în viețile celor din jur. Fie că suntem voluntari, donatori sau susținători, fiecare contribuție contează și face o diferență. Să fim mereu deschiși și dispuși să ajutăm, să fim mereu acolo pentru cei care au nevoie de noi!“, spune Camelia Șucu, Președintele Crucii Roșii Române.”
Tuturor voluntarilor de Cruce Roșie, aflați permanent în prima linie, atunci când este cea mai mare nevoie de ajutor, un sincer LA MULȚI ANI, alături de respectul și recunoștința noastră!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER