25 noiembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ZIUA ȘI EVENIMENTUL LA ISU: ÎNCĂ UN INCENDIU VIOLENT PROVOCAT DE MIJLOACE DE ÎNCĂLZIRE

Un incendiu violent a izbucnit, în această noapte, într-o gospodărie din localitatea Valea Dragului – anunță, marți, pompierii de la ISU.

Flăcările au pornit din magazia în care se aflau centrala termică și aproximativ 20 t de lemne și s-au extins la acoperișul casei. Când au simțit miros de fum, proprietarii au cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași și Punctului de Lucru Greaca, cu două autospeciale de stingere. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 80 mp și au acționat astfel încât să protejeze locuința. Au ars magazia respectivă, lemnele de foc, centrala termică și alte bunuri depozitate în interior.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza centralei termice supraîncălzite.

Reamintim faptul că, în fiecare an, în sezonul rece, se produc incendii din cauza utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire. Aceste evenimente pot fi prevenite dacă sunt respectate mai multe reguli menite să-i protejeze, atât pe aceștia, cât şi bunurile agonisite de-a lungul vieţii.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea odată cu exploatarea sobelor sau a centralelor termice, trebuie luate următoarele măsuri:

– nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;

– amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

– focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor;

– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

– nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

– depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat. Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER