18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DEBUTUL MINI-VACANŢEI DE SFÂNTA MARIA, PLIN DE EVENIMENTE (NEPLĂCUTE) LA GIURGIU

Seria evenimentelor „negre” ce a început vineri dimineaţă a continuat, din păcate. Vineri seară, doi poliţişti erau grav răniţi, după ce maşina în care se allau – o maşină de Poliţie – a fost lovită violent la Petrom, pe şoseaua Bucureşti.

Potrivit colegilor lor, se pare că vinovaţi ar fi chiar cei doi poliţişti (de la Secţia Bănerasa), care ar fi vrut să intre în benzinărie, venind de pe partea opusă a şoselei şi neasigurându-se, maşina de Poliţie fiind lovită de o Dacie care circula regulamentar.

Cei doi poliţişti au fost răniţi grav, fiind transportaţi la spitale din Capitală.

Câteva ore mai târziu, sâmbătă dimineaţă, un tânăr de 24 de ani îşi pierdea viaţa într-un alt accident rutier, la Vieru. Şoferul nu avea permis.

„Pe DJ 504, în localitatea Vieru, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Putineiu care se urcase la volanul unui autoturism marca Citroen fără a avea permis de conducere nu a adaptat viteza la condiţiile de mers şi într-o curbă s-a răsturnat. În urma accidentului, tânărul aflat la volan a decedat iar un alt tânăr în vârstă de 30 de ani din aceeaşi localitate care se afla în maşină ca pasager a fost rănit uşor”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Potrivit acestuia, în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Nici bâlciul de Sfânta Maria – principala atracţie a acestor zile – nu a fost liniştit, aici înregistrându-se un incident ce ar fi putut avea urmări extrem de grave: o „tiribombă” s-a rupt:

O tiribombă, o bancă rotativă instalată în cartierul Obor din municipiul Giurgiu în cadrul bâlciului anual tradiţional de Sfânta Maria, din cauza unei defecţiuni, a accidentat uşor doi minori cu vârste de 15, respectiv 16 ani care se aflau urcaţi în aceasta”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

El a precizat că la faţa locului s-au deplasat poliţişti, inspectori de la ITM Giurgiu şi inspectori de la protecţia consumatorilor care fac cercetări privind cauzele care au dus la producerea accidentului, fiind deschis dosar penal pentru vătă mare corporală din culpă.

Potrivit relatărilor martorilor, o pârghie a băncii rotative s-ar fi defectat.

Prima parte a mini-vacanţei de Sfânta Maria a fost extrem de încărcată şi pentru pompieri, incendiile de vegetaţie uscată şi gunoi venind unul după altul. Nu mai puţin de nouă astfel de incendii au fost înregistrate de vineri şi până sâmbătă seara, unul dintre acestea fiind chiar într-un cimitir.

Nu au lipsit nici incendiile de case, numai la Giurgiu înregistrându-se două astfel de intervenţii, vineri, aproape simultan.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER