18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

REÎNVIE SPERANŢA PE PIAŢA LOCURILOR DE MUNCĂ LA GIURGIU? PRIMARUL BARBU ANUNŢĂ CREAREA A CIRCA 1.000 DE SLUJBE ÎN ORAŞ

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în oraş vor fi create în curând peste o mie de locuri de muncă pentru că trei firme puternice în domeniul construcţiilor de maşini, construcţii modulare de case şi construcţii maşini-unelte şi-au anunţat intenţia de a deschide aici puncte de lucru.

„În ultima perioadă au fost la Giurgiu trei firme puternice care vor să deschidă puncte de lucru sau afaceri, investiţii în municipiu. A venit o firmă de cablaje auto care are nevoie de 450 de persoane fără prea multă pregătire sau calificare în domeniu, îi formează în şcoli profesionale şi asigură practica în interiorul firmei… au puncte de lucru şi la Piteşti, Bistriţa şi Arad şi vor să-şi externalizeze un punct de lucru la Giurgiu. Cea de-a doua firmă este una de construcţii civile modulare, este o firmă din Moldova-Rusia, dar undeva cu elveţieni în spate, o firmă mare de tot de imobiliare, construcţii civile şi vor să realizeze în Zona Liberă o fabrică de prefabricate pentru construirea rapidă a caselor modulare din prefabricate…au ales Zona Liberă Giurgiu pentru că e foarte uşor să transporte prefabricatele pe apă, ţinta lor fiind ţările riverane Dunării, în special Germania, Austria, Cehia. Şi ei au nevoie undeva la cinci sute de persoane şi am mai avut întâlnire cu un grup de firme din Turcia specializate în construcţii maşini-unelte, care vor să pornească repede şi au întrebat dacă găsesc forţă de muncă la Giurgiu, respectiv ingineri mecanici, ingineri constructori, tehnicieni, maiştri, lăcătuşi, sudori”, a declarat Nicolae Barbu.

El spune că toate cele trei firme ar putea oferi pe piaţa muncii din Giurgiu peste o mie de locuri de muncă şi majoritatea vor asigura „pregătire de specialitate cu susţinere financiară în şcoli profesionale”, iar practica se va face în cadrul firmelor.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER