18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

”CITEȘTE ȘI CĂLĂTOREȘTE” – SURPRIZA DIN GARA GIURGIU ORAȘ

Călătorii care tranzitează Gara CFR Giurgiu Oraș au la dispoziție, începând de astăzi, 26 iunie 2024, un raft cu cărți pe care le pot împrumuta, ca parte a proiectului „Citește și călătorește!”, derulat de Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu și Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S. A. – Gara CFR Giurgiu Oraș.

Obiectivul proiectului este acela de a stimula interesul pentru lectură, oferind acces la o gamă diversificată de cărți provenite din donații, într-un loc neconvențional, în condițiile în care statisticile INS arată că românii, în general, citesc puțin – 11 milioane de cetățeni (din aproape 20) nu au citit nicio carte în ultimul an. Cărțile vor putea fi consultate pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă pentru a se termina lectura începută, urmând a fi returnate sau înlocuite cu alte volume.

Astfel, în formatul clasic al cărţii tipărite, sunt puse la dispoziţia călătorilor peste 400 de volume cu tematică enciclopedică.

Au participat la eveniment și autori ale căror scrieri au văzut lumina tiparului în Colecția „Biblioteca Giurgiuveană”, editată de Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu”, mare parte dintre aceste lucrări regăsindu-se și în volumele puse la dispoziția publicului: Gelu Brebenel (autorul biografiei lui Narcis Coman, fostul portar al naționalei de fotbal, prezent la eveniment), Ancu Damian, Marius Radu Eremia, Ionel Muscalu – viceprimarul municipiului Giurgiu, Alexandra Preda, Emil Talianu, Andreea Ruxandra Tudor.

Biblioteca Județeană ”I.A. Bassarabescu”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER