18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CE SE MAI ÎNTÂMPLĂ PRIN VAMĂ? UN BĂRBAT A ÎNCERCAT SĂ TREACĂ GRANIȚA CU O CARTE DE IDENTITATE FALSĂ

Polițiștii de frontieră români și bulgari din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a încercat să iasă ilegal din România prin metoda substituirii de persoană cu un document de identitate fals.

În data de 28.06.2024, în jurul orei 01.15,  în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-a prezentat pentru a ieși din țară, în calitate de pasager într-un taximetru, o persoană de sex masculin, în vârstă de 41 ani, care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din România. 

La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că bărbatul nu este una și aceeași persoană cu cea din fotografia actului de identitate prezentat la control, iar documentul nu întrunea condițiile de fond și formă cu ale unuia autentic.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că pasagerul este cetățean român și a declarat faptul că a recurs la această metodă întrucât a pierdut cartea sa de identitate și dorea să călătorească în Bulgaria.

Având în vedere aspectele constatate, față de pasagerul taximetrului a fost întocmit dosar penal pentru tentativa la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet.

Purtător de Cuvânt ITPF Giurgiu

Inspector de poliție

Raluca-Petronela Stan

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER