18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

ADMITEREA ÎN LICEU: REZULTATE TOT MAI SLABE DE LA AN LA AN

Dacă în anii trecuți la liceele de ”elită” din Giurgiu (Colegiul Ion Maiorescu sau Liceul Tudor Vianu) se intra cu medii mari (uneori, ultima medie era chiar peste 9), anul acesta situația este total diferită.

Astfel, potrivit datelor publicate pe siteul Ministerului Educației după prima etapă a repartizării computerizate, cea mai mare ultimă medie de admitere a fost înregistrată anul acesta la Colegiul Maiorescu, specializarea Mate-Info, unde ultimul admis a avut media 8,15.

Diferența între primul și al doilea loc în acest ”top” al liceelor din județ este foarte mare – aproape două puncte; pe locul al doilea (și al treilea) apare Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, cu specializarea Filologie, unde ultima medie a fost 6,62, respectiv, Economic, cu 6,60.

Liceul ”Tudor Vianu” ocupă cel de-al patrulea loc, cu ultima medie de admitere 6,45 la Mate-Info.

Lista admiterii la liceele și specializările din județ, care cuprinde 24 de poziții,  se încheie cu Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, specializarea Protecția Mediului, unde s-a intrat cu media 3,00.

De remarcat că șase din primele 10 poziții ale clasamentului liceelor în funcție de media de admitere sunt ocupate de specializări ale Liceului Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”.

Conform datelor oficiale, 92 de elevi din județ au rămas fără loc la liceu, aceștia urmând a fi repartizați în următoarea etapă.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER