18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

SCAFANDRII DE LA ISU – PROFESORI PENTRU CURSANȚII WORKSHOPULUI DE SALVARE DIN APĂ

Patru scafandri din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu au participat, astăzi, la Workshop-ul de Salvare din Apă și Prim Ajutor specific.

Organizat de Filiala Giurgiu a Crucii Roșii, acesta reunește 80 de tineri voluntari din 18 județe ale țării, dar și din Bulgaria, Italia și Turcia.

La activități au participat și doi pompieri care sunt voluntari de Cruce Roșie.

Activitățile s-au desfășurat la Tabăra „Stejarul”, acolo unde participanții au avut ocazia să probeze costumele scafandrilor, să facă scufundări și să exerseze tehnici de salvare din apă.

În cadrul acestui workshop, tinerii învață cum să acorde primul ajutor în cazul unor persoane aflate în pericol de înec, pun în practică metode de salvare din ape curgătoare și piscine, aprofundează comunicarea prin semne și orientarea în teren.

Activitatea s-a desfășurat în baza unui parteneriat încheiat între ISU Giurgiu și Filiala Giurgiu a Crucii Roșii.

Specialiștii de la ISU au împărtășit cursanților din experiența lor, menționând o serie de sfaturi ce ar trebui urmate de toată lumea, nu numai de salvatori:

Este foarte important ca în cazul unei persoane aflate în pericol de înec să se intervină rapid. Se întâmplă uneori ca acea persoană să treacă neobservată pentru că nu poate striga după ajutor, chiar și cu prietenii sau familia în preajmă sau aproape de zonele de siguranță.

Sunt semne care indică iminenţa înecului, pe lângă lovirea involuntară a suprafeţei apei cu braţele.

De exemplu, persoana respectivă are capul aplecat pe spate, gura deschisă în încercarea de a inhala aer sau ține capul în apă cu gura la nivelul apei, fără să reacționeze.

În astfel de cazuri, doar o persoană care știe să înoate foarte bine trebuie să intervină rapid, fără să își pună propria viață în pericol.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER