18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CAMPANIE DE RECRUTARE LA ISU GIURGIU

Șeful ISU Giurgiu, lt.col. Vîlceanu Dumitru, împuternicit inspector șef, a prezentat vineri, într-o conferință de presă, detalii despre campania de recrutare derulată la nivelul instituției pe care o conduce.

Este vorba despre o campanie pentru ocuparea a 33 de posturi vacante, prin încadrare directă.

13 dintre acestea sunt de subofițeri – conducători auto.

Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți până la sfârșitul acestui an, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Cererea de înscriere la concurs, CV-ul, copia actului de identitate și declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, până la data de 02 septembrie a.c., ora 12:00.

Dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe hub-ul MAI, trebuie transmis până la data de 19 septembrie a.c., ora 16:00, la aceeași adresă de e-mail.

Concursul constă în două probe. Cea practică are caracter eliminatoriu și are scopul de a testa abilitatea de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere de categoria C. Aceasta se va desfășura în perioada 09 octombrie a.c. – 03 noiembrie a.c. Testul scris va fi susținut în data de 07 noiembrie a.c., din tematica şi bibliografia din anunț.

20 sunt de soldați profesioniști (servanți), dedicate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

Un alt aspect important se referă la faptul că pe aceste locuri pot aplica și candidați care au absolvit cel puțin învățământul obligatoriu.

Cererea de înscriere, CV-ul, copia actului de identitate și declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, până la data de 20 septembrie a.c., ora 14:00.  

Dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe hub-ul MAI, trebuie transmis până la data de 07 octombrie a.c., ora 14:00, la aceeași adresă de e-mail.

După evaluarea dosarelor, candidații vor susține două probe eliminatorii pentru verificarea existenței unor fobii incompatibile cu sarcinile, îndatoririle și responsabilitățile posturilor, astfel:

“urcarea pe scară” – pentru verificarea fricii extreme de înălțime. Aceasta presupune urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol;

“deplasare în subsol întunecat” – pentru verificarea existenței claustrofobiei și a fricii de a fi închis într-o cameră sau într-un spațiu mic, în întuneric. Constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 15 metri și lățimea cuprinsă între 2 -2,5 metri, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul va trece prin acest traseu echipat cu aparatul de respirat cu aer comprimat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului, vor fi amplasate patru obiecte pe care candidații trebuie să le găsească și să le identifice.

Candidații care vor depăși probele eliminatorii, vor participa la următoarea etapă – evaluarea performanțelor fizice, care constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ.

Probele de concurs se vor susține, în perioada 21-27 octombrie a.c., la centrul de selecție constituit la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova.

Informații despre condițiile de participare la concursuri și documentele necesare pentru constituirea dosarelor de candidat pot fi obținute de pe portalul “HUB de servicii și informații la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”.

La accesarea https://hub.mai.gov.ro, persoanele interesate trebuie să urmeze mai mulți pași, astfel:  

alegerea secțiunii “Cariera MAI” – Serviciul pentru recrutare în vederea ocupării unor funcţii vacante;

selectarea județului Giurgiu, a statutului profesional „cadru militar” și a Armei „Situații de Urgență”;

consultarea anunțului publicat, de unde se pot afla toate informațiile referitoare la condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a participa la concurs.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER