18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DOUĂ MAȘINI CU ACTE FALSE, DESCOPERITE ÎN VAMA GIURGIU ÎN MAI PUȚIN DE 24 DE ORE

Un bărbat în vârstă de 45 de ani este cercetat de polițiștii de frontieră giurgiuveni după ce la controlul de frontieră a prezentat un certificat de înmatriculare fals.

În data de 01 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse, s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean georgian, la volanul unui microbuz marca FORD, înmatriculat în Olanda.

La verificarea documentelor, polițistul de frontieră care a efectuat formalitățile de control a constatat că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezentat la control nu corespunde ca formă și fond cu unul autentic, fiind fals.

În cauză polițiștii de frontieră giurgiuveni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau înregistrat, certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, șoferului i-a fost ridicat permisul de conducere pe bază de dovadă,  cu drept de circulație pentru 15 zile.

Un caz asemănător a fost înregistrat la mai puțin de 24 de ore:

Un bărbat în vârstă de 31 de ani este cercetat de polițiștii de frontieră giurgiuveni după ce la controlul de frontieră a prezentat un certificat de înmatriculare cu semne de modificare a perioadei de valabilitate a inspecției tehnice periodice.

În data de 02 septembrie a.c., în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse, s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean român, la volanul unui autoturism marca SKODA, înmatriculat în România.

La verificarea documentelor, polițistul de frontieră care a efectuat formalitățile de control a constatat că certificatul de înmatriculare prezentat la control prezenta urme de modificare a perioadei de valabilitate a inspecției tehnice, prin rescriere.

În cauză polițiștii de frontieră giurgiuveni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și de uz de fals, certificatul de înmatriculare fiind reținut pe bază de dovadă până la finalizarea cercetărilor.

ITPF Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER