18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COPIII DIN TÂNTAVA VOR ÎNCEPE ANUL ȘCOLAR ÎNTR-O CLĂDIRE REAMENAJATĂ DE VOLUNTARI. NICI PRIMĂRIA NU A STAT DEOPARTE….

Lipsa banilor pare a fi, de ani de zile, un laitmotiv pentru autoritățile locale, care, de multe ori, din această cauză, nu pot face prea multe pentru școlile din localitățile lor.

Nici comuna Grădinari nu este o excepție din acest punct de vedere, doar că aici autoritățile au primit un sprijin binevenit.

Marți, la școala primară din Tântava au ”descins” mai mulți voluntari ai unei fundații din Capitală, care au decis că este momentul să dea o mână de ajutor.

Și nu au venit cu mâna goală, aducând o serie de materiale, pornind de la parchet, mobilier școlar, fișiere, birouri etc.

Alături de angajații Primăriei din comună și ajutați și de beneficiarii de ajutor social din localitate, voluntarii au reușit, în doar câtea ore, să dea o nouă față școlii din Tântava, iar cea mai importantă realizare este schimbarea parchetului în toate sălile de clasă.

La rândul lor, oamenii din Primărie s-au ocupat de restul lucrărilor – vopsit, văruit etc., astfel că cei aproximativ 100 de copii care învață aici vor începe școala în condiții foarte bune; reamenajarea școlii nu s-a oprit doar la clădire, curtea unității fiind, de asemenea, igienizată și amenajată; recent, aici a fost înființat un loc de joacă modern, iar în curând, elevii se vor putea bucura și de un teren de baschet., toate, la standardele impuse de legislația în vigoare.

Așadar, pentru copiii din Tântava, anul școlar va debuta în condiții foarte bune, iar conducerea Primăriei continuă să se preocupe de această unitate școlară (dar nu numai de școala din Tântava, ci și de unitățile din celelalte sate ale comunei), o problemă ce rămâne de rezolvat fiind cea a toaletelor din curtea școlii, pentru care se caută soluții.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER