18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

GUVERNATORUL REGIUNII RUSE DEZMINTE CATEGORIC ȘTIRILE DIN PRESA ROMÂNĂ: ”NU EXISTĂ TAXĂ DE DEZINFECȚIE LA INTRAREA ÎN BULGARIA!”

În calitate de guvernator în exercițiu al regiunii Ruse, aș dori să vă aduc la cunoștință faptul că informațiile prezentate în presa română despre introducerea unei noi taxe pentru dezinfecția tuturor tipurilor de vehicule care trec podul peste Dunăre, în apropiere de Ruse-Giurgiu, sunt complet incorecte.

Nu există taxe suplimentare pentru trecerea vehiculelor prin punctul de control transfrontalier. Vehiculele care intră în Republica Bulgaria din România, nu trebuie să plătească taxă pentru dezinfecție, adică autoritățile bulgare nu percep taxe diferite de cea standard pentru trecerea podului.

Această regulă este în vigoare pentru toată granița terestră dintre Bulgaria și România. Dacă există un proiect de lege/hotărâre de guvern, acesta va fi transmis organelor competente, iar țările noastre vecine vor fi imediat informate oficial.

Permiteți-mi să vă reamintesc că procedura de dezinfecție instantanee a tuturor tipurilor de vehicule care trec prin instalația de frontieră este introdusă din 2019. În primul rând, scopul a fost prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane. În prezent, nu există taxă pentru efectuarea acestei dezinfecții.

Rămân disponibil pentru clarificări și detalii. Cred cu tărie că informațiile din această scrisoare vor fi puse la dispoziția tuturor cetățenilor și organizațiilor române interesate.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER