18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PLAY GIURGIU – LA FINAL. VOM AVEA O A DOUA EDIȚIE?

În perioada 13-15 septembrie 2024, Giurgiu a găzduit prima ediție a Festivalului de Film PLAY Giurgiu, un eveniment dedicat filmului de animație și producțiilor cinematografice destinate copiilor și adolescenților. Organizat de Asociația Animest, în colaborare cu Teatrul „Tudor Vianu”, festivalul a adunat un public numeros, oferind trei zile de proiecții de film, teatru, muzică și activități educative.

Spectatorii din Giurgiu au avut ocazia să urmărească 12 proiecții de film și serii de  scurtmetraje, atât producții românești, cât și internaționale. Filmele au fost prezentate în sala mică a teatrului Tudor Vianu și în aer liber, pe esplanadă, unde un ecran uriaș a transformat centrul orașului într-un cinematograf în aer liber.

Pe lângă proiecțiile de film, copiii între 6 și 14 ani au putut participa la atelierele de ateliere de decupaj sau pixelation, unde sub îndrumarea artistei Nicoleta Miron, cei mici au învățat tehnici pentru a crea propriul filmuleț.

În data de 14 septembrie, organizatorii festivalului au pus la dispoziția partenerilor bulgari de la centrul cultural „Bloc 14” din Ruse scurtmetraje animate care au fost proiectate simultan cu cele din Giurgiu.

Ultima zi a festivalului a oferit pe lângă proiecții de film și numeroase activități dedicate celorlalte arte.

Spectacolul interactiv Teatrul Altfel, pus în scenă de actorii teatrului Tudor Vianu, a adus un plus de energie si a oferit ocazia atât părinților, cât și copiilor să se implice activ în jocul actorilor, spectacolul combinând elemente ale teatrului interactiv cu jocuri specifice cursurilor de dezvoltare personală pentru copii.

În sala mare a Școlii Gimaziale de Artă „Victor Karpis” a fost  prezentat un un recital de pian, vioară, oboi și muzică vocală, susținut de elevi claselor II-VI ai școlii de Artă pregătiți sau acompaniați de profesorii lor.

ONG-ul “aWare”a invitat micuții la atelierul de pictură din cadrul unui picnic comunitar, iar Magic Platform a oferit gratuit tuturor participanților la festival o amintire fotografică.

Evenimentul a fost finanțat de Centrului Național al Cinematografiei și s-a desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, Primăriei Municipiului Giurgiu și, iar promovarea a fost realizată cu ajutorul partenerilor media locali, precum Giurgiuveanul, Jurnal Giurgiuvean, Cronica Giurgiuveană, Giurgiu Express, TV Giurgiu, Giurgiu Tribune și Kiss FM Giurgiu.

PLAY Giurgiu a fost mai mult decât un simplu eveniment cultural, devenind un adevărat proiect comunitar, susținut de instituții locale și parteneri din mediul privat. Printre aceștia se numără Rotary Danubius Giurgiu, Platforma Tranzit 2030.eu, AWare, Școala de Artă „Victor Karpis”, Cofetăria Vanilla, Katre Doner, Magic Platform și Centrul Cultural „Ion Vinea”. De asemenea, grupul de implicare civică Salvează Cinema Giurgiu, principala pagina de comunicare a festivalului,  a lansat un apel pentru implicare comunitară, invitând voluntari, artiști și sponsori să sprijine festivalul.

Pe această cale, Animest și Teatrul „Tudor Vianu” doresc să mulțumească tuturor celor care au contribuit la succesul acestui festival, voluntari, sponsori și parteneri, pentru profesionalismul și dedicarea lor. Fără sprijinul și colaborarea fiecăruia, prima ediție a Festivalului de Film PLAY Giurgiu nu ar fi fost posibilă.

Având în vedere succesul primei ediții, organizatorii își propun ca festivalul să devină o tradiție anuală în Giurgiu, care va continua să promoveze educația cinematografică și să aducă filme de calitate în fața publicului.

Teatrul Tudor Vianu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER