18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

AJUTOR PENTRU ISU GIURGIU, DE LA COLEGII DIN CARAȘ SEVERIN

Începând de sâmbătă seară, tehnica de intervenție din județele Giurgiu, Dâmbovița, Vaslui, Vrancea și Teleorman a fost suplimentată, pentru eficientizarea misiunilor de sprijin a comunităților vizate de avertizările hidro-meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie și de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

În județul Giurgiu, sprijinul logistic provine de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, fiind vorba despre un autocamion, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și două bărci.

Totodată, va crește capacitatea operațională și se va activa Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor deosebite, se vor realiza recunoașteri în teren în zonele cunoscute cu risc de inundații, se va informa populația din zonele respective asupra măsurilor și a modului de comportare în cazul producerii situațiilor de urgență, prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul primăriilor și se va relaționa cu autoritățile locale pentru identificarea persoanelor vulnerabile.

De asemenea, la toate subunitățile se va asigura operativitatea tehnicii de intervenție la inundații (motopompe remorcabile și transportabile, bărci, camioane etc.).

Toate aceste măsuri dispuse sunt esențiale pentru a asigura rapiditatea și eficiența intervențiilor, în cazul manifestării unor situații deosebite.

Evoluția situației operative va fi atent monitorizată pentru asigurarea implementării măsurilor necesare gestionării eficiente a situațiilor de urgență care pot pune în pericol viețile și bunurile cetățenilor.

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER