18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PROIECT WORLD VISION ROMÂNIA LA ȘCOALA DIN VÂNĂTORII MICI

Un proiect ce are ca scop evaluarea problemelor învățământului simultan se derulează, pe parcursul acestui an școlar, la școala din Vânătorii Mici.

Proiectul a demarat, oficial, vineri, iar vicepreședintele CJ, Elisabeta Mihalcea, prezentă la eveniment, anunță:

”Am participat vineri, la Școala Gimnazială Vânătorii Mici, la deschiderea primului studiu dedicat evaluării problemelor educaționale ale învățământului simultan, program susținut de World Vision România și doamna director Munteanu Florentina.

Valoarea proiectului care se va implementa în anul școlar ce tocmai a debutat este în valoare de aproximativ 900 000 lei, beneficiind 223 de elevi din ciclul primar de masă caldă, program școală după școală, școala de vară.

Factorii care conduc către învățământ simultan sunt infrastructura deficitară și dotarea necorespunzătoare a claselor de studiu. Am pus în vedere achiziția de microbuze electrice școlare prin liniile de finanțare PNRR și AFM, proiecte câștigate de Consiliul Județean Giurgiu în valoare de 36 milioane lei, dotări mobilier și echipamente IT, valoare proiect 42 milioane lei, cu care se vor dota 676 săli de clasă cu mobilier și materiale didactice și 727 săli de clase cu echipament IT, benificiari fiind elevii și cadrele didactice a 52 unități școlare.

Un alt proiect important pe care l-am abordat, este programul Cornul și Laptele, program care însumează pe anul școlar 2024-2025, 6 milioane lei, toate ajutând la reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea infrastructurii școlare”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER