27 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

LA 72 DE ANI,TRAFICANT DE DROGURI! PERCHEZIȚII ȘI ARESTĂRI LA GIURGIU (VIDEO)

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane (trei bărbați și o femeie), cu vârstele cuprinse între 29 și 72 de ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

Din materialul probator administrat a rezultat că, la data de 2 octombrie 2024, una dintre persoanele cercetate, de 35 de ani, ar fi procurat din Spania și introdus pe teritoriul României, prin intermediul unei firme de curierat, aproximativ 2,3 kilograme de cocaină, drogul de mare risc fiind ascuns în interiorul a două perne, care ar fi fost introduse într-un colet, alături de mai multe produse alimentare.

În baza unei înțelegeri prealabile, pachetul ar fi fost preluat și transportat cu sprijinul celorlalte persoane cercetate, dar și a unei alte persoane (aflată ,în prezent, pe teritoriul altui stat), drogul de mare risc fiind destinat comercializării către consumatori din județul Giurgiu și municipiul București.

Pe parcursul cercetărilor efectuate, au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziție, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă, întreaga cantitate de cocaină fiind indisponibilizată.

La data de 23 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reținerea celor 4 persoane cercetate (trei bărbați și o femeie), cu vârstele cuprinse între 29 și 72 de ani, pentru trafic intern de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

Astăzi, 24 octombrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER