26 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DAN MOTREANU: ÎNVESTIREA NOULUI CONSILIU JUDEȚEAN ȘI A CELUI LOCAL MUNICIPAL MARCHEAZĂ O NOUĂ ETAPĂ ÎN DEZVOLTAREA JUDEȚULUI

Începe o nouă etapă din dezvoltarea județului Giurgiu, sub conducerea echipei liberale.

Toma Petcu și Adrian Anghelescu și-au preluat astăzi mandatele de președinte al CJ Giurgiu și primar al muncipiului Giurgiu, în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

Am spus foarte clar, în campania pentru alegerile locale, că dezvoltarea județului trebuie să fie una integrată. Ne-am prezentat cu o echipă de candidați pentru primării compusă din oameni dedicați, din oameni care să se integreze în efortul de la nivelul întregului județ.

Toma Petcu va fi cel care, în calitate de președinte al Consiliului Județean, va veni cu viziunea de ansamblu și va integra aceste eforturi. Ca un semn al unității echipei PNL, toți cei 44 de primari liberali din județul Giurgiu au fost prezenți la ceremonia de învestire a lui Toma Petcu.

Proiectele administrației liberale din județ au nevoie și de sprijin parlamentar. Candidații PNL Giurgiu pentru Parlament au realizări în profesiile lor, sunt buni profesioniști în administrație, au contribuit la proiectele realizate în ultimii ani în județul Giurgiu.

La Senat candidează Maria Gabriela Horga, Adrian Anghelescu și Toma Petcu, iar la Camera Deputaților candidează Alexandru Andrei, Aneta Matei, Alina Meclea, Silviu Dumitrescu, Valentina Ghețu și Adrian Chiran.

În ultimii patru ani, echipa liberală din județul Giurgiu a obținut finanțări pentru proiecte importante, precum redeschiderea căii ferate directe dintre Giurgiu și București, construirea unor secții noi și moderne de oncologie și neurologie în județul Giurgiu sau pentru campusul dual liceal și universitar din Giurgiu.

La alegerile locale din 9 iunie, cetățenii din județul Giurgiu au ales proiectele PNL, au ales dezvoltarea. PNL a câștigat președinția CJ Giurgiu, prin Toma Petcu, primăria municipiului Giurgiu, prin Adrian Anghelescu, și primăriile din alte 43 de localități din județ.

Toma Petcu are experiența necesară pentru a face performanță la conducerea Consiliului Județean și are și majoritatea care să-i voteze proiectele. Funcțiile deținute – ministru, deputat, senator și președinte de comisie în senat – îi dau atât o anvergură locală, cât și o anvergură națională. Va putea să fie un partener solid în relația cu Guvernul României, de unde vin fondurile cele mai importante pentru dezvoltarea județului Giurgiu.

Adrian Anghelescu a condus cu profesionalism primăria municipiului Giurgiu, într-o perioadă grea, cu multe dificultăți, beneficiind de întregul sprijin al echipei PNL Giurgiu. Dificultățile din primul mandat nu i-au fost imputabile, fie că vorbim de datoriile lăsate de fosta administrație PSD, fie că vorbim de explozia prețurilor la energie, o problemă la nivel mondial. A făcut tot posibilul să le rezolve, aratând o determinare ieșită din comun. Odată depășite aceste probleme, urmează etapa de dezvoltare a municipiului Giurgiu.

facebook.com – Dan Motreanu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER